Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Toldere finder ulovlige piller og tobak i dansk lufthavn

Fredag 25. september 2020 kl: 17:00
Af: Redaktionen

Toldere i Billund Lufthavn stoppede torsdag i sidste uge to indrejsende med knap 14.000 ulovlige piller og 10 kilo vandpibetobak. Sagen er overgivet til Sydøstjyllands Politi

De to indrejsende passagerer kom fra Sydeuropa. Da tolderne åbnede de to rejsendes bagage, fandt de i alt 13.920 stk. tramadol-piller og 10 kg vandpibetobak, der ikke var betalt told og afgifter for.


- Vi udtog de to personer til en stikprøve og fandt de mange piller og vandpibetobakken. Vi ser løbende vandpibetobak og ulovlige lægemidler i vores kontroller i lufthavne, men det er stykke tid siden, vi i Billund har haft et beslag i den her størrelsesorden. Det er et flot stykke arbejde tolderne har gjort, siger Preben Buchholtz, der er kontroldirektør i Toldstyrelsen.  


I Danmark er privat import af tramadol en overtrædelse af lægemiddellovgivningen. Når Toldstyrelsen tilbageholder ulovligt importeret medicin som tramadol, bliver sagerne som udgangspunkt overdraget til Lægemiddelstyrelsen.


- For tiden ser vi særligt meget tramadol både i lufthavne og i postcentre. Vores toldkontrol bygger på stikprøver, intelligente risikovurderinger og overvågning døgnet rundt. I samarbejde med politiet har vi fokus på tobak og lægemidler, siger kontroldirektør i Toldstyrelsen, Preben Buchholtz.


Tramadol er et smertestillende lægemiddel af opioid-typen og i familie med morfin. Tramadol anvendes til behandling af moderate til stærke smerter. Tramadol blev først markedsført som Tramal i 1977 af lægemiddelvirksomheden Grünenthal. Myndighederne i Sverige har siden 2007 betragtet Tramadol som narkotika.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lufthavn på Djursland får vinterafgange til skiområdet i Sverige og Norge
- 30-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Påsken betød færre passgerer i lufthavn ved Aalborg
- Toldhund fandt et kilo hash gemt i valnødder
- Lufthavn lægger arealer til midlertidigt militært område
- Toldere fandt knap tre ton narkotika sidste år
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Fagforbund taber sag mod ground handling-selskab
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst