Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
TRANSPORTORGANISATION OM S-REGERINGENS KLIMAVENLIGE ASFALT:

- Det er en klog og vigtig beslutning

Tirsdag 12. november 2019 kl: 17:40
Af: Redaktionen

S-Regeringen har meldt ud, at der fra 2020 skal udlægges klimavenlig asfalt på de danske statsveje i takt med, at den eksisterende asfalt skal udskiftes. Beslutningen er truffet på baggrund af en række test fra Vejdirektoratet, som viser, at en udlægning af en ny asfalt, der nedsætter rullemodstanden, kan medføre en reduktion på 184.000 tons CO2 frem mod 2030

- Det er en rigtig klog beslutning at begynde at udrulle klimavenlig asfalt på statsvejene. Vi er jo i en situation, hvor vi skal finde nogle smarte og intelligente løsninger på de klimaudfordringer, som hele samfundet står overfor. Her er klimavenlig asfalt et eksempel på en løsning, som kan levere reelle CO2-reduktioner fra første dag uden større omkostninger, så derfor hilser vi beslutningen fra regeringen meget velkommen, siger chefkonsulent i ITD, Lasse Kristoffersen.
 

Vejdirektoratets test har vist, at det er asfaltens evne til at reducere rullemodstanden på vejene, så køretøjerne bruger mindre brændstof. Samtidig har testene vist, at asfalten er mere holdbar end normal asfalt, ligesom asfalten vil bidrage til at mindske støjen i de støjbelastede boligområder langs statsvejene.

 
Klimavenlig asfalt er cirka ti procent dyrere end almindelig asfalt, men beregninger fra Vejdirektoratet viser, at de positive effekter ved brugen af asfalt opvejer den højere pris, så der er god samfundsøkonomi i at anvende asfalten.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst