Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
VOGNMANDSORGANISATION:

Tyskland mangler mellem 35.000 og 40.000 p-pladser til lastbiler

Fredag 18. oktober 2019 kl: 10:34
Share  


Af: Jesper Christensen

Stigende efterspørgsel efter transportløsninger giver sig blandt andet udtryk i øget transport med lastbiler - og dermed øget behov for plads, hvor lastbilchauffører kan køre ind for at holde hvil. Sådan er situationen mange steder i Europa

Fra den tyske vognmandsorganisation, BGL, der holder årsmøde i Bad Lauterberg i denne uge, lyder det, at der er en aktuel mangel på mellem 35.000 og 40.000 p-pladser


BGL har peget på pladsmangel i en årrække. I 2002 overbragte BGL eksempelvis flere tusinde underskrifter til den daværende tyske transportminister for at få sat pladsmanglen på dagsordenen. En efterfølgende undersøgelse dokumenterede pladsmanglen. BGL peger på, at pladsmanglen er vokset siden i takt med øget transportefterspørgsel.


- Kun, hvis tilgangen af p-pladser øges mere en væksten, kan man få greb om problemet, siger Prof. Dr. Dirk Engelhardt, der er direktør i BGL.


- Og problemet er ikke kun et isoleret logistik-problem, da udhvilede chauffører øger trafiksikkerheden, siger han videre.


Dirk Engelhardt peger på, at et sytem, hvor lastbilparkeringen sker i kolonner alt efter, hvornår de skal køre igen, er egnet til at øge kapaciteten på p-pladserne for lastbiler. Men det er ifølge Dirk Engelhardt ikke tilstrækkeligt.
Han og BGL efterlyser en øget indsats på både tysk og på europæisk plan, der kan skaffe mere plads hos transportvirksomheder, speditører - og hos de virksomheder, hvor lastbilerne bliver læsset eller losset.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Nyt klimapartnerskab skal sikre bæredygtigt byggeri
- Regeringens klimapartnerskaber
- Vi skal undgå klimainitiativer, der svækker danske vognmænd i den internationale konkurrence
- Miljøministerium arbejder på at finde en løsning
- TUR’s bestyrelse har fået to nye medlemmer
- Virksomheder fik bøder for at mangle oplysninger på varebiler
- Kattegatkomitéen styrker formandskabet
- Holstebro-vognmand har en prins på siden
- Stor transportvirksomhed melder sig ud af transportorganisation
- Region sætter penge på sporet
- Fagforening får godt 200.000 hjem i faglige sager
- Arbejdsskadesager gav 58.624 kroner i oktober

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst