Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Piloter kan få deres udgifter til nye helbredsundersøgelser dækket

Torsdag 2. maj 2019 kl: 11:51
Share  


Af: Redaktionen

Transportminister Ole Brik Olesen (LA) mener, at det kun er rimeligt, at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen hjælper med at dække udgifterne til de nye flyvemedicinske helbredsundersøgelser og -beviser, som piloter og flyveledere skal have som følge af, at Styrelsen har lukket Doctors.dk. Transportministeren vil derfor anmode Finansudvalget om hjemmel til finansieringen. Det kan koste op i mod 8.000 kroner for en pilot at få sit første helbredsbevis, og herefter 2.000 kroner at få det fornyet

Knap 900 piloter og flyveledere er blevet berørt, da Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen 8. april i år  var nødsaget til at kræve nye helbredsbeviser fra piloter og flyveledere, der var blevet undersøgt på klinikken Doctors.dk. Det skete oven på mistanken om, at helbredsundersøgelserne var foretaget af læger uden tilstrækkelig uddannelse.


- En række piloter og flyveledere er kommet i klemme i denne helt særlige situation. Og jeg synes ikke, det er rimeligt, at de skal betale for endnu en helbredsundersøgelse. Jeg vil derfor anmode finansudvalget om hjemmel til, at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kan være med til at dække piloternes og flyveledernes udgifter, siger transportminister Ole Birk Olesen og fortsætter:


- Jeg har i pressen noteret mig, at flere politikere er lige så forargede som mig og mener, at det er urimeligt, at piloterne og flyvelederne selv skal afholde udgifterne. Jeg forventer derfor, at jeg kan få opbakning i finansudvalget.


Transportministeren vil indføre en refusionsordning og opfordrer piloterne og flyvelederne til at gemme dokumentationen for deres udgifter. 


Der vil være tale om en proportional model, hvor piloterne og flyvelederne vil være berettiget til kompensation for dele af deres udgifter til en ny helbredsundersøgelse alt efter, hvor længe siden det er, at de fik deres nu ugyldige helbredsbevis. Piloter eller flyveledere der for ganske nylig har fået foretaget en helbredsundersøgelse vil kunne få refunderet den største del af udgifterne, mens piloter eller flyveledere, der fik deres helbredsbevis for så lang tid siden, at det er tæt på udløb, vil få refunderet mindst. 


Piloter, der får foretaget deres helbredsundersøgelse ved en EU-certificeret flyvelæge uden for Danmark, vil ligeledes kunne anmode om refusion af deres udgifter til helbredsundersøgelsen. 


Behovet for økonomisk hjælp gælder i særlig høj grad, hvis der er pilot-elever, som på baggrund af fejlagtige undersøgelser fra Doctors.dk er påbegyndt en uddannelse, som de ikke kan blive godkendt til på andre klinikker.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sådan når vi 70-procents målsætningen i 2030
- Luftfarten har brug for langsigtet hjælp
- Jysk lufthavn skærer 270 fuldtidsarbejdspladser væk
- Luftfarten er på rette kurs
- Klimapartnerskabet for luftfarten er kommet med sin rapport
- Skandinavisk flyselskab kræver ansigtsmasker på alle passagerer
- Toldere finder flere ulovlige våben
- Toldstyrelsen beslaglagde knap 90 kg kokain sidste år
- Væksten fortsatte hos den nordiske del af tysk transportkoncern
- Europa skal gå styrket ud af krisen
- EU etablerer en humanitær luftbro
- EU-landene bør forlænge rejsestriktionerne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst