Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Padborg-sag om social dumping fører til høring i Filippinerne

Torsdag 22. november 2018 kl: 11:42
Af: Jesper Christensen

Senatet i det filippinske parlament vil mandag 26. november holde en høring om social dumping, som filippinske borgere oplever, når de eksempelvis arbejder i Europa. Baggrunden er sagen fra Padborg, hvor filippinske og srilankanske chauffører arbejdede for Kurt Beier Transport til lønninger på mellem 15 og 20 kroner i timen og opholdt sig i ulovligt placerede beboelsescontainere eller lastbil trailere


Senator Joel Villanueva, der er formand for senatets komité for arbejde, beskæftigelse og menneskelige ressourcer, definerer ifølge Manilla Bulletin social dumping som den praksis, hvor virksomheder fra høj-indkomstlande forsøger at sænke deres driftsomkostninger og undgå juridiske begrænsninger ved at ansætte arbejdskraft fra lav-indkomstlandene.


Senator Joel Villanueva beskrev, hvordan 22 filippinske chauffører var blevet reddet ud af en lejr i Padborg 30 oktober. Chaufførerne skulle angiveligt arbejde i Polen. De skulle ifølge deres kontrakt have en løn på 1.060 euro inklusiv mad, frit ophold, overtidsbetaling, lægehjælp og forsikringer. Men de blev efter tre uger overført til Danmark uden at få ordentlig løn og andre goder.
De filippinske chauffører måtte overnatte i ulovligt placerede beboelsescontainere eller i lastbiltrailere og  lave mad på gasblus i det fri. 


Joel Villanueva fremhævede også, at de filippinske chauffører havde været i Padborg i mere end et år, hvilket ikke var fastsat i deres kontrakter.
Han bemærkede også, at hvis chaufførerne havde været ansat i Padborg skulle de have haft mellem 3.500 og 4.300 euro om måneden og ikke den polske løn på 1.060 euro.


De filippinske lastbilchauffører havde fået arbejde hos Kurt Beier Transport’s polske selskab gennem det filippinske rekrutteringsbureau United Primover Enterprises Inc. 


En uges tid efter, at de 22 filippinske chauffører blev reddet ud af lejren i Padborg, blev yderligere 40 filippinske chauffører i Tyskland og Polen reddet af den filippinske regering. De havde også umenneskelig leve- og arbejdsvilkår.


- Det er frustrerende at vide, at nogle af vores landsmænd blev lovet bedre muligheder, men i stedet bliver groft underbetalt, mishandlet og misbrugt. Ingen filippinsk arbejdstager, især dem, der arbejder væk fra deres familier, fortjener at blive udnyttet på den måde som tak for deres hårde arbejde og ofre, siger Joel Villanueva og fortsætter:

- Vores arbejdstageres sikkerhed og velfærd her og i udlandet skal altid være vores største bekymring.


Ud over arbejdsvilkårene for de filippinske chauffører vil senatforespørgslen også se på bistanden til dem og deres respektive familier - samt de foranstaltninger, der kan træffes over for ansættelsesbureauet og arbejdsgiveren.


Joel Villanueva siger også, at der arbejdes på at sikre, at lovgivningen vil afhjælpe huller i eksisterende love og regler for at forhindre gentagelser og sikre, at der findes passende mekanismer til beskyttelse af filippinere, der arbejder i udlandet.








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- Lastbilleverandører sætter fokus på lastvognsmekanikeruddannelsen under DM i Skills
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Lokal entreprenør skal ombygge motorvejstilslutning ved Taulov
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst