Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

DSB får grønt lys til at købe lejede dobbeltdækker vogne

Onsdag 2. april 2014 kl: 20:27
Share  


Af: Redaktionen

Forligskredsen bag bedre og billigere kollektiv trafik - det er SR-Regeringen, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten - er blevet enige om at åbne for, at DSB køber de 67 dobbeltdækkervogne, som i dag er lejet. Samtidig reserverer politikerne omkring 420 millioner kroner, som skal bruges til at købe el-lokomotiver for

Købet af de 67 dobbeltdækkervogne skal sikre antallet af siddepladser i togtrafikken og gøre DSB mindre afhængige af de italienske IC4-tog, der er blevet meget forsinkede på grund af tekniske problemer og overskredene leveringstider fra den italienske togproducent AnsaldoBreda.


Køb af el-lokomotiver vil øge el-togskapaciteten i Danmark og bidrage til en fleksibel overgang fra diesel til el-drift.


- Med aftalen undgår vi en situation, hvor vi skulle satse på, at IC4-togene pludselig ville køre problemfrit for at kunne dække det fremtidige pladsbehov, siger transportminister Magnus Heunicke (S).


De 67 dobbeltdækkervogne har ca. 7.200 pladser, hvilket svarer til pladserne i omkring 35 IC4-togsæt. Med købet har DSB dermed pladskapacitet nok til kunne overholde sin kontrakt med staten og skabe tryghed for passagerne - også efter 2016, hvor dobbeltdækkerne ellers skulle leveres tilbage.


Ved at have de 67 dobbeltdækkere på danske hænder har DSB fået en solid pladsbuffer, hvis der kommer yderligere problemer med IC4-togene, hvilket ellers kunne betyde manglende siddepladser til passagerne.


- Jeg er tilfreds med, at vi med et bredt flertal sikrer, at der ikke vil komme kaotiske tilstande i togene, når lejekontrakten på de 67 dobbeltdækkervogne, som hver dag bruges af tusindvis af passagerer, udløber. Samtidig skaber vi med nye el-lokomotiver mulighed for en mere miljøvenlig og driftsikker togdrift på de danske skinner, siger transportministeren.


Pengene til de 67 dobbeltdækkervogne og el-lokomotiverne finansieres af de 1,2 milliarder kroner, der med aftalen om "Bedre og Billigere Kollektiv Trafik" af 12. juni 2012 er afsat til indkøb af el-tog.

Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sekretariatschef går på pension
- Fuld passager nægtede at betale
- I Viborg kan man tage sin cykel med i bussen
- EU’s formandskab og EU-Parlamentet vil fremme renere køretøjer
- Flyproducent vil indstille produktionen af verdens største fly
- Sønderborg Lufthavn skal være mere grøn
- Vognmænd skal indbetale pension til chauffører
- Energi- og miljøkrav til taxier med videre vil blive ændret
- Storstrejke i Belgien rammer den fælles transport og fabrikker
- Enhedslisten vil skabe bæredygtig transport for alle
- Kalundborg Taxa kører ind i Dantaxi 4x48
- Kunderne vender tilbage til banen mellem Odder og Aarhus

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst