Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Region investerer millioner i samkørsel

Tirsdag 2. juli 2024 kl: 10:58
Af: Redaktionen

Region Midtjylland sig med samkørsels-virksomhed og bruger 3,27 millioner kroner på at få flere til at give et lift. Baggrunden er at mange kører alene i egen bil og dermed er med til at øge trængslen på vejene i forhold til, hvis der var flere i hver enkelt bil

Et digitalt netværk af mødesteder skal sammen med en analyse af potentialet og en kampagne til unge få flere borgere i Region Midtjylland til at køre i samme bil. Regionsrådet har afsat 3,27 millioner kroner til tiltaget, der rulles ud i samarbejde med samkørsels-virksomheden NaboGo. Målet er bedre mobilitet i hele regionen.


- Mange steder i landdistrikterne består den kollektive trafik i dag kun få busafgange og Flextrafik, og mange er derfor afhængige af en bil. Men samkørsel kan være en vigtig brik i at få en mobilitet, der både er mere bæredygtig og også mere tilgængelig for flere. Det er oplagt, at vi som region nu skaber nogle rammer for, at den brik kan lægges, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).


Kommuner sparer 75 pct.
NaboGo laver nu en databaseret analyse af potentialet for samkørsel i hele regionen. På den baggrund etableres så et digitalt netværk af mødesteder og knudepunkter, der gør det nemt for brugere at finde eller tilbyde et lift. De midtjyske kommuner får samtidig mulighed for selv at indgå aftaler med NaboGo med en besparelse på 75 procent af de normale etableringsomkostninger.
Når det digitale mødesteds-netværk er klar, sætter regionen gang i en kampagne målrettet unge på uddannelsesinstitutioner i regionen. De unge tilbydes i samarbejde med NaboGo forskellige incitamenter og rabatter for at fylde sæderne i deres biler. 


Ny tilgang til kollektiv trafik
Det digitale mødesteds-netværk skal gøre samkørsel nemt for den enkelte. Men det betyder også, at samkørsel bliver tænkt sammen med den eksisterende kollektive trafik i form af busser, tog og flextrafik. Dermed er tiltaget i tråd med de anbefalinger, som tidligere i år kom fra det regionalpolitiske forum om mobilitet. Her drøftede et bredt sammensat forum af politikere, trafikeksperter og borgere fra både land og by, hvordan fremtidens mobilitet skal se ud. 


Både udvikling af mødesteder og fokus på samkørsel fyldte meget i samtalerne.   


- Samkørsel er ikke en erstatning for kollektiv trafik, hvor regionen også i fremtiden investerer i et stærkt hovednet af busser og tog. Men både behov og teknologi ændrer sig, og derfor skal vi tænke kollektiv trafik på en ny måde i fremtiden. Her tror vi på, at gode rammer for samkørsel er et af de elementer, der skal fremtidssikre vores mobilitet i hele regionen, siger Anders Kühnau.


Fakta - To projekter styrker samkørsel
Regionsrådet i Region Midtjylland har afsat 3,27 millioner kroner til i samarbejde med virksomheden NaboGo at styrke samkørsel i regionen. 

Pengene udmøntes i to projekter: 

Digitale mødesteder og analyse:
  • Analyse af samkørselspotentialet i Midtjylland 
  • Etablering af et digitalt mødesteds- og knudepunktsnetværk i hele Region Midtjylland, hvor brugere kan finde eller tilbyde et lift
  • Kommunerne kan på baggrund af projektet selv indgå aftaler med NaboGo og spare 75 pct. af de normale etableringsomkostninger

Fremme af samkørsel for unge:
  • To-årig kampagne målrettet unge på uddannelsesinstitutioner i regionen
  • Projektet bruger forskellige incitamenter som kampagner, præmier og rabatter til de samkørende 
  • NaboGo har allerede samarbejder med 17 ungdomsuddannelser i Region Midtjylland og kan drage erfaringer herfra
  • Projektet ventes at vare i to år. Der skønnes at være omkring 54.000 påstigninger fordelt på 15 forskellige ungdomsuddannelser i Region Midtjylland

Interesserede kan finde analysen af mobilitets-vanerne i Region Midtjylland her:

Anbefalinger fra regionalpolitisk forum om mobilitet og andet informationsmateriale om mobilitet i Region Midtjylland her:
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Signalfejl blokerer togtrafikken mellem Vendsyssel og det øvrige Jylland
- Fredag 19. juli 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Køreprøver bliver på dansk, engelsk eller tysk
- Elektriske minibusser kommer til Paris med brint-elektrisk lastbil
- Den syvende bus blev leveret i den syvende måned
- Fredag 12. juli 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Sporfornyelser lukker for togtrafik på flere hovedstrækninger
- Flere faglærte og ufaglærte over 60 år er i arbejde
- Passagertallet steg med godt 16 procent
- Ti initiativer skal styrke vejtransportbranchen
- Ungarn har overtaget formandsposten for EU's råd af ministre
- Tungvognscenter Nord uddeler roser til studentervogne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst