Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Fjernbusterminal åbner i København 6. juni

Onsdag 10. april 2024 kl: 13:59
Af: Redaktionen

Fjernbusterminal åbner i København 6. juni
(Foto: Vejdirektoratet)

Københavns nye fjernbusterminal står snart klar til at tage imod busser og passagerer. Københavns Kommune har sat dato for åbningen, der vil finde sted torsdag 6. juni. Åbningen vil betyde bedre forhold for busser og passager - og øvrige trafikanter i forhold til i dag, hvor Københavns "fjernbusterminal" er kanstenene langs Ingerslevsgade

Den nye fjernbusterminal vil udover holdepladser til fjernbusser, så man som passager kan stige ombord uden at skulle bekymre sig om forbipasserende cyklister og fodgængere, omfatte ventesal, hvor man kan sidde i læ og vente, og en kiosk, så man kan købe kaffe og mad til turen.


På perronerne vil der være informationstavler, så man kan se, hvornår og fra hvilken perron busserne kører. 


- I mange år har det været kaotisk og utrygt at stige af og på busserne på Ingerslevsgade. Det kan vi som en moderne, international storby ikke byde turister og andre rejsende. Den kollektive trafik skal være attraktiv og nem at bruge for alle. Derfor er jeg stolt af, at vi nu vinker endegyldigt farvel til trafikkaosset og i stedet kan byde rejsende og busser velkommen til en ny, moderne busterminal, siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).


Terminalen er lavet til at kunne servicere omkring 1,4 millioner passagerer årligt. På et hverdagsdøgn svarer det il ca. 195 busser.


Den nye busterminal ligger under Dybbølsbro på en smal tange mellem baneterrænet og Carsten Niebuhrs Gade, hvor der er god adgang for fjernbusserne fra Ring 02 og flere muligheder for offentlig transport i nærheden - eksempelvis Dybbølsbro Station, buslinje 7A og 11 samt den kommende metrostation Havneholmen ved Fisketorvet, der åbner 22. juni. 


Derudover står 200 cykelparkeringspladser klar til dem, der tager cyklen.


Det er Vejdirektoratet, der har opført busterminalen for Københavns Kommune, mens Movia vil stå for den daglige drift.


- I Movia glæder vi os til åbningen af den nye busterminal. Vi ser vi frem til at give fjernbuskunder og busoperatører den trafikinformation, der også gør rejsen med fjernbus til en god oplevelse. Og gør det let og enkelt for kunderne at fortsætte rejsen i hovedstadsområdet med metro, S-tog eller en af de gule busser. Det er dejligt, at samarbejdet mellem Københavns Kommunes Borgerrepræsentation, Transportministeriet og Vejdirektoratet nu giver bedre vilkår for de mange passagerer, der kommer langvejs fra eller skal rejse langt, siger Dorthe Nøhr Pedersen, der er administrerende direktør i Movia.


Anlægsarbejdet til busterminalen begyndte i 2021. I alt har terminalen kostet ca. 165 millioner kroner.


- Fremover bliver Dybbølsbro et nyt knudepunkt i byen, hvor flere transportformer mødes. Vi er glade for at have bidraget til en løsning, der sikrer en let og sikker tilgængelighed for byens mange fjernbuspassagerer, siger Jens Holmboe, der er direktør i Vejdirektoratet.


Fakta om den nye fjernbusterminal i København:
  • Der er anlagt 15 busholdepladser, hvoraf 12 er til 15-meter busser, og tre er til 18-meter busser
  • Der er etableret taxi-holdepladser, handicap-parkeringspladser samt Kys & Kør-zone, hvor det er tilladt at standse bilen i kort tid for at sætte passagerer af. Derudover er der trappe og elevator til Dybbølsbro
  • Busterminalen vil have et moderne trafiksystem, der automatisk anviser busserne til en af perronerne, når de ankommer. Passagererne kan følge med fra en informationstavle ligesom på en banegård.
  • Når den nye busterminal åbner, vil det ikke længere være muligt at stige på busser ved Ingerslevsgade


Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Trafikselskab på Fyn åbner for gratis transport til EU-valget
- Rute 26 mellem Sallingsund og Hanstholm bliver bygget om flere steder
- Fredag 24. maj 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Et sammenhængende busnet til Letbanen er på plads
- Samkørselsplads ved Horsens holder flyttedag - ny og større plads står klar
- Stoppesteder til nordjyske expresbusser bliver opgraderet
- Kunstværker er klar på hovedstadens nye metrostationer
- Ledigheden er steget en smule
- Fjernstyrede droner skal afløse klatrende betoninspektører
- Antallet af konkurser steg relativt meget i april
- Flere passagerer sejlede med færge til eller fra Danmark i 2023
- Politiet har sigtet en 41-årig kvinde for at køre pirattaxi

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst