Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Italiensk og koreansk bilkoncern sender elektrisk varebil ud på markedet

Fredag 9. februar 2024 kl: 13:20
Af: Redaktionen

Iveco Daily kommer nu i en e-elektrisk udgave med en totalvægt på mellem 2,5 og 3,5 ton. Den nye lette og elektriske Iveco Daily, der er blevet skabt i et samarbejde mellem koreanske Hyundai og italienske Iveco, er baseret på Hyundais Global eLCV-platform opbygget med et tilpasset Daily-karrosseri

Hyundai Motor Company og Iveco Group har indgået en aftale om levering af et fuldt elektrisk let erhvervskøretøj baseret på Hyundais Global eLCV-platform, som skal sælges i Europa under Iveco-navnet.


Det nye køretøj bliver en del af Iveco Group's lette erhvervskøretøjer og skal sammen med Iveco Daily styrke koncernens udvalg af lette erhvervskøretøjer.


Hyundai Motor og Iveco Group indledte deres partnerskab i marts 2022 og har siden opnået gode resultater med brintdrevne erhvervskøretøjer, herunder med den fælles udvikling af eDaily FCEV og lanceringen af bybussen E-Way FCEV. 


Den nye varebil under Iveco-navnet bliver den første eksportmodel baseret på Hyundais nye Global eLCV-platform (All-Electric Light Commercial Vehicle), der er en specialiseret global platform for elektriske køretøjer udviklet til erhvervskøretøjer med en totalvægt fra 2,5 til 3,5 tons. 


Platformen, som er baseret på Hyundai's nyeste teknologi til næste generation af batteridrevne elektriske køretøjer, er designet med lavt gulv, hvilket øger brugervenligheden ved lastning og transport. Platformen er udviklet til at opfylde fremtidige behov for specialbyggede elektriske køretøjer.


Inden for rammerne af partnerskabet vil Hyundai fremstille og levere Iveco-brandede chassiser med førerhus til det europæiske marked, og Iveco Group skal stå for lokalt at tilpasse og distribuere de komplette køretøjer gennem sine salgskanaler.


Iveco Groups nye model baseret på Hyundais Global eLCV-platform lanceres på dette års IAA Transportation 2024, som afholdes fra i dagene fra 16.-22. september i Hannover i Tyskland.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Puljemidler skal bruges til at bekæmpe vejstøj
- Tre-akslet kærre er opbygget med hejs og skørter
- Beregner fra færgeselskab viser fordele ved færgen
- Selskabet, der ejer grunden til jorddeponi, er på vej i betalingsstandsning
- Østrig har udvidet weekendforbud for transitkørsel med lastbiler - Vejtransportorganisation protesterer
- Fire mænd dømt i sag om kokain
- Eksplosion i antallet af atypiske ansættelser er drevet af unge og udlændinge
- Stykgodshavn har også plads til stort billeddiagnostisk udstyr
- Færdselsindsats bekræfter tendens - alt for mange kigger på mobilen frem for vejen
- EU-politiker var med ude at køre med vognmand
- Øresundshavn skal have ny havnechef
- Politi og toldere fandt 600.000 piller i varebil

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst