Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Unge mænd bliver også snydt i pirattaxier i København

Fredag 8. december 2023 kl: 12:02
Af: Redaktionen

I den seneste tid har vi her på transportnyhederne.dk fortalt om især berusede unge mænd i Aarhus, der lader sig friste af at tage en pirattaxi hjem fra byen, hvorefter de bliver franarret både kode og betalingskort. Men problemet med pirattaxier findes også andre steder. I København kører der også pirattaxier rundt - og ligesom i Aarhus får især berusede unge mænd franarret både kode og betalingskort, når de tager en pirattaxi hjem fra især i Indre By i København

Københavns Politi efterforsker for tiden flere sager, hvor især unge mænd har fået stjålet og misbrugt deres kreditkort, når de har taget en pirattaxi hjem fra nattelivet. Politiet opfordrer derfor til, at man aldrig benytter sig af pirattaxaer.


- Man skal holde sig fra pirattaxier. De er i sig selv ulovlige, og så ser vi desværre flere sager, hvor chaufføren helt udspekuleret franarrer både kort og pinkode fra den kunde, der lige er steget ind i bilen. Vi tror, at gerningsmændene helt bevidst går efter de unge, der er mest berusede og derfor måske også de letteste at snyde, siger politikommissær Thor Munck Grønbæk fra Københavns Politi.


Det er især i Indre By, at sagerne er registreret. Når turen er slut, har føreren noget, der ligner en betalingsterminal og får på den måde afluret pinkoden. Efterfølgende bliver passageren udsat for et tricktyveri, hvor vedkommende mister sit betalingskort, som derefter bliver misbrugt med risiko for store tab til følge.

 
- Det er jo brandærgerligt at vågne op dagen efter en bytur og opdage, at man er blevet udsat for tyveri og databedrageri. Selv om vi har foretaget flere anholdelser, så får vi stadig nye anmeldelser, som vi aktuelt efterforsker, og det er også en problematik, som vi er ekstra opmærksomme på, når vi patruljerer i nattelivet, siger Thor Munck Grønbæk.

 
Sidste år faldt der dom i en sag om pitattaxi-kørsel og tyveri, hvor en dengang 22-årig mand blev idømt halvandet års fængsel for i forbindelse med pirattaxikørsel at have stjålet mere end 20 kreditkort. Kortene brugte han til at hæve over en halv million kroner, som efterfølgende blev konfiskeret. Derudover blev han idømt et erstatningskrav på ca. 200.000 kroner. Det ene år af fængselsstraffen var betinget.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Beregner fra færgeselskab viser fordele ved færgen
- Metrostation åbner for nysgerrige før metro-togene kører
- Færdselsindsats bekræfter tendens - alt for mange kigger på mobilen frem for vejen
- Øresundshavn skal have ny havnechef
- Trafikstyrelsen inviterer til konference om jernbanesikkerhed
- Færgerederi vinder bæredygtighedspris med lavere energiforbrug
- Inflationen i EU vil falde hurtigere, og økonomien vokse langsommere
- I januar kom der 844 nye ladepunkter til
- Trafikselskab måler tilfredsheden
- Norsk lavprisflyselskab fløj hjem med et resultat på nyt højt niveau
- Ny og højere bro over bane på Vestsjælland skal erstatte lav bro
- Fragtrute mellem Dublin og Liverpool er i gang

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst