Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Containere kører cirka 10 kilometer med tog

Mandag 22. maj 2023 kl: 11:11
Af: Redaktionen

Siden påske har der kørt et ugentligt containertog mellem Taulov og Fredericia Havn. Servicen er etableret i samarbejde mellem DB Cargo Scandinavia, Fredericia Shipping og ADP. Målet er på sigt at skabe et mere klimavenligt og fleksibelt alternativt til containertransport med lastbil mellem Fredericia Havn og Taulov

- I første omgang har vi kørt ugentlige tog mellem terminalerne i april og maj, men på sigt håber vi at kunne køre tog dagligt for på den måde at sikre, at vores kunder kan indlevere og afhente containere i Taulov uafhængigt af, hvornår på ugen skibsanløbene på Fredericia Havn ligger, siger Klaus G. Andersen, der er administrerende direktør i Fredericia Shipping.


- Vi håber, at flere kunder i fremtiden vil tilvælge vores togservice og indlevere og afhente både import- og eksportcontainere på Taulov Container- og Baneterminal, som ligger tæt op ad afkørslen til motorvej E45. Det vil lette presset på vejnettet til og fra havnen til gavn for både miljø-, støj- og klimapåvirkning. Samtidig vil det bidrage til at reducere vognmændenes ventetider i forbindelse med indlevering og afhentning, siger han videre.


Fredericia Havn og Taulov har i de senere år placeret sig som et knudepunkt for skandinavisk logistik med stigende containermængder. Koblingen af havn og baglandsterminal med et frekvent containertog vil bringe havnen og Taulov ind i en mere bæredygtig fremtid. Med en kommende havneudvidelse i Fredericia bliver der tænkt i udvikling af kapaciteten på havneterminalerne til væksten på containerområdet. En baneløsning mellem havn og Taulov vil derfor være et vigtigt bidrag til omstillingen af godstransporten.


Klaus G. Andersen peger på, at det er ret unikt, at banekonceptet fungerer lokalt i Fredericia. 


- Normalt hører vi kun om sådanne arrangementer i de store europæiske havne som Hamburg og Rotterdam, og det binder jo havnen og Taulov sammen på en unik måde, siger han.


Hos DB Cargo Scandinavia fremhæver Jan T. Andersen, der er Head of Location Management, at den nye shuttle er et bevis på, hvordan jernbanen kan gøre en forskel. 


- Både for klimaet, men i dette tilfælde også for Fredericias borgere, der vil få markant færre lastbiler på indfaldsvejene, når vi i stedet transporterer godset på skinner. Vi ser frem til at udvikle samarbejdet med Fredericia Shipping yderligere, siger han.


Fredericia Havn og ADP har i de seneste år markeret sig som en aktiv spiller med fokus på mulighederne for at tænke alternativt inden for transportsektoren og den tunge transport - blandt andet med etablering af Taulov Dry Port, som udvikles i joint venture med pensionsselskabet PFA.


- Vi er stolte over, at det tætte samarbejde mellem Fredericia Shipping, DB Cargo Scandinavia og ADP nu udmønter sig i, at vi kan flytte godstransporten væk fra vejene og over på jernbanen, som er en mere klimavenlig transportform, siger Rune D. Rasmussen, der er administrerende direktør i ADP A/S. 
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Genvalgt kom­mis­sions­for­mand udsender maritime pejlemærker
- Rederikoncern forventer et mindre resultat
- Energistyrelsen har vedtaget plan for Hesselø Havvindmøllepark
- Nyvalgte EU-politikere fra Danmark har fået deres udvalgsposter
- Udvidelse af Aarhus Havn sat på pause - Hvad betyder det for byen
- Danmark modtager 1,478 milliarder kroner i EU-støtte til danske infrastrukturprojekter
- Vejdirektoratet skal undersøge muligehederne for at genbruge dele af 3,2 kilometer lang bro
- Rønne bliver udskibningshavn for polsk vindmølleprojekt
- Greenport Scandinavia er kommet nærmere Hirtshals Havn
- Rederi forventer mange rejsende de kommende uger
- Ø-havn får statsstøtte til udvidelse
- Aalborg-virksomhed har med succes testet maritimt brændselscellesystem

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst