Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Ni ud af ti personrejser over Øresund er tilbage

Tirsdag 23. august 2022 kl: 12:30
Share  


Af: Redaktionen

I gennemsnit blev der i årets andet kvartal foretaget 96.200 personrejser over Øresund med bil, tog eller færge. det viser Øresundsindex/Trafik. Selvom det er en stigning på 136 procent sammenlignet med samme kvartal i 2021, er tallet 8 procent lavere end i 2019. Godstransporterne, der kørte gennem coronatiden uden nedgang, fortsatte med at vokse på jernbane, færge og vej. Med et gennemsnit på 3.839 transporter pr dag steg godstrafikken med 10,6 procent i forhold til samme kvartal i 2021 - og nåede dermed et nyt rekordhøjt niveau

I andet kvartal i år blev der foretaget i alt 8,7 millioner personrejser, hvoraf 34,4 procent blev foretaget med tog, 46,3 procent med bil over broen og 19,3 procent med færge mellem Helsingborg og Helsingör.


- Næsten 100.000 personrejser om dagen bekræfter, at rejselysten i Øresund er tilbage. Med fritidsaktiviteter, arbejde, studier og erhvervsliv viser vi, at Øresundsregionen er afhængig af gode forbindelser over sundet for at holde sammen. Øresundsindex er til for at vise, hvordan regionen udvikler sig, og det er glædeligt, at det nu klart går i den rigtige retning, siger Linus Eriksson, er er administrerende direktør for Øresundsbron.


Øresundsindex er en regelmæssig måling af, hvordan Øresundsregionen udvikler sig på områder lige fra transport og arbejdsmarked til erhvervsliv og hverdagsintegration. Hvert kvartal suppleres den med Øresundsindex/Trafik, som bygger på rejse- og trafikstatistik fra aktører, der opererer på tværs af Øresund. Øresundsbro Konsortiet er finansier og initiativtager til Øresundsindex, og det uafhængige dansk-svenske videncenter Øresundsinstituttet er ansvarlig for dataindsamling, analyse og udarbejdelse af de færdige rapporter.


Interesserede kan læse det seneste Øresundsindex her:

Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Færge- og fiskerihavn i nordvestvendsyssel bliver knudepunkt for lagring og udskibning af CO2
- City-trailer er hentet til Odense
- Lastbilforhandler og landevejstransportør tester brændstofforbruget ved varierende kørselsopgaver
- Klimaregulering af transportformer bør følges ad
- Elektrisk rugbrød er kåret som Årets Bil i Danmark 2023
- Priser på benzin of dieselolie så sådan ud 21. november
- Dieselolien har i snit kostet 15,64 kroner i 2022
- Elektrisk prototype kørte 475 kilometer på én opladning
- Gardintrailere efter en trækker er vejen frem for Esbjerg-virksomhed
- Tyve tog jernplader fra plads i Allerød
- Dynamiske skilte skal stoppe spøgelsesbilister ved Øresundsbron
- Lastbilsælger udvikler løsning til udvendig opbevaring af handsker og træsko

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst