Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Havneselskab med tre havne noterer fremgang

Tirsdag 23. august 2022 kl: 11:48
Share  


Af: Redaktionen

Havneselskabet ADP, der driver havnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart - og landhavnen Taulov Dry Port, oplevede fremgang i årets første seks måneder med en vækst i godsomsætningen på 16,5 procent og 7,6 procent på driftsresultatet

Den samlede omsætningsfremgang i årets første seks måneder var på 14,4 millioner kroner, mens driftsresultatet var på 49,1 millioner kroner - 3,5 millioner kroner mere end i første halvår sidste år. APD A/S peger på, at, omsætningsfremgangen er sket bredt i flere forretningsområder.


Den samlede godsomsætning i første halvår 2022 nåede 4,0 millioner ton, hvilket var en stigning på 0,4 millioner ton i forhold til samme periode sidste år. Fremgangen i godsomsætningen er især sket i containerforretningen, på bulkvarer til landbrugsområdet, recycling-produkter og flydende bulk samt en fortsat stor udlejningsaktivitet i Taulov Dry Port.


Containerforretningen slutter samlet set på i alt 52.269 teu efter årets første seks måneder med en samlet fremgang i tonnagen på 9 procent. Fremgangen i bulk-forretningen tilskrives især store udskibninger med landbrugsprodukter samt rekordstor aktivitet på stål og recycling-produkter, som samlet set har udfordret kapaciteten på havneterminalerne. Bulkvarer til landbrugsområdet - Agribulk - har haft en fremgang i godsomsætningen på 22,2 procent og recycling-produkter en fremgang på 64,9 procent sammenlignet med samme periode året før.


- Det historisk gode halvårsresultat med høj vækst i omsætningen og et solidt driftsresultat er et stærkt afsæt i vores videre strategiske udvikling af det grønne transportknudepunkt, hvor især efterspørgsel efter containertransport og centralt beliggende lager-og logistikejendomme vil stige i takt med vores omverdens fokus på klimavenlige transportformer. Særligt væksten i containerforretningen er ganske flot, og derfor er den kommende havneudvidelse i Fredericia afgørende for vores udvikling og kommende indsatser inden for den grønne omstilling, siger Rune D. Rasmussen, der er administrerende direktør i ADP A/S, der har Fredericia Kommune som hovedaktionær med en ejerandel på 89 procent, mens Nyborg Kommune har en ejerandel ifølge seneste årsrapport på 10,6 procent.


ADP A/S forventer et marginalt bedre resultat før skat for 2022 end årsresultatet for 2021, som lå på 104 millioner kroner..


Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Færge- og fiskerihavn i nordvestvendsyssel bliver knudepunkt for lagring og udskibning af CO2
- City-trailer er hentet til Odense
- Lastbilforhandler og landevejstransportør tester brændstofforbruget ved varierende kørselsopgaver
- Klimaregulering af transportformer bør følges ad
- Elektrisk rugbrød er kåret som Årets Bil i Danmark 2023
- Priser på benzin of dieselolie så sådan ud 21. november
- Dieselolien har i snit kostet 15,64 kroner i 2022
- Elektrisk prototype kørte 475 kilometer på én opladning
- Gardintrailere efter en trækker er vejen frem for Esbjerg-virksomhed
- Tyve tog jernplader fra plads i Allerød
- Dynamiske skilte skal stoppe spøgelsesbilister ved Øresundsbron
- Lastbilsælger udvikler løsning til udvendig opbevaring af handsker og træsko

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst