Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Svenske jernbanevogne til lastbiler og busser skaber fleksible transportløsninger i Østrig

Onsdag 13. juli 2022 kl: 09:48
Share  


Af: Redaktionen

Svenske jernbanevogne til lastbiler og busser skaber fleksible transportløsninger i Østrig

Det svenske firma, Flexiwaggon, der har hjemsted i Norrland, har underskrevet en aftale om at levere et komplet togsæt med option på endnu ét - i alt 45-50 vogne - til det østrigske transportfirma CRD GmbH. De fleksible banevogne, hvor lastbiler og busser selv kan køre op på, skal produceres i Luleå i det nordlige Sverige. Det første togsæt vil efter planen blive leveret i løbet af tredie kvartal næste år

Den østrigske transportvirksomhed, CRD, har siden sin start ledt efter mere bæredygtige og fleksible løsninger til godstransport. Ejeren, Christian Drosg, har en veletableret logistikvirksomhed, der transporterer bulk- og stykgods med lastbil i Østrig, Italien og en række lande i ​​Centraleuropa.


- Vores investering i Flexiwaggons system betyder, at vi nu kan tilbyde det centraleuropæiske marked fleksibel og bæredygtig godstransport dør til dør til stærkt reducerede omkostninger sammenlignet med andre intermodale transporter. Flexiwaggon's transportløsning er hurtig, terminaluafhængig og omkostningseffektiv samtidig med, at fossile udledninger reduceres markant - noget der har stor betydning for vores kunder, siger Hans-Jürgen Stieber, der er logistikchef CRD GmbH.


Aftalen er et gennembrud for Flexiwaggon, som de seneste år har arbejdet hårdt på at videreudvikle sin banevogn fra tidligere prototyper. Den nye vogn, der er bygget til hastigheder op til160 km/t, kan generere strøm under nedkørsel og nedbremsning, som så kan bruges til opladning af el-lastbiler og busser - eller til at drive kølemaskiner.


- Det er selvfølgelig yderst glædeligt, at vi med denne aftale ser et gennembrud for Flexiwaggon på et europæisk marked. CRD GmbH har set Flexiwagon's fordele og aftalen betyder, at vi får en stabil partner til yderligere ekspansion i Europa, siger Jan Eriksson, innovator og grundlægger af Flexiwaggon.


Vognene bliver fremstillet af virksomheden GISAB, der er en del af Jernbro Services AB med svensk premium stål fra stålkoncernen SSAB. SSAB vil også bidrage med materiale- og produktionsoptimering, GISAB har med sit engagement været meget involveret i grøn innovations gennembrud.


- Vi er yderst glade for samarbejdet med Flexiwaggon om produktionen af bane​​vognen. Fuld idriftsættelse af Flexiwaggon betyder, at vi har gode muligheder for at udvide Jernbro-koncernens aktiviteter inden for grøn omstilling og skabe nye arbejdspladser her i Norrbotten, siger Boris Lindberg, der er administrerende direktør for GISAB.


- Hos SSAB har vi flere fremtidige projekter, som vi ser meget positivt på fra et bæredygtighedsperspektiv. Reduktion af CO2-udledning er noget, der er nødvændigt, og levering af højkvalitets premiumstål til produktion af Flexiwaggon rimer godt med vores investering i fossilfrit stål, siger Roland Törngren fra SSAB EMEA AB.


Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Otte EU-lande mangler at oplyse om nationale foranstaltninger
- Elektrisk verdenspremiere er kommet til Danmark
- Tre EU-lande mangler at gennemføre bestemmeler om elektronisk opkrævning af vejafgifter
- Politiet fandt 2.000 liter finsprit i varevogn
- Gamle autoværn får nyt liv
- V8'er erstatter R6'er hos vognmand ved Limfjorden
- Befolkningens humør er langt bedre end før corona
- Cola'erne kommer med elektriske lastbiler - i Belgien
- Vognmand fra Skjern hentede 24-tons tip-kærre i Hedensted
- Politiet fandt mangler ved godstransport
- Dansk rederikoncern vinder rute-udbud mellem England og Frankrig
- Overnatningsted ved motorvej E45 får hotel i fem etager

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst