Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Røde tal i havneregnskabet kræver genopretningsplan

Tirsdag 31. maj 2022 kl: 10:46
Af: Redaktionen

Hanstholm Havn står i en alvorlig økonomisk situation. Det viser en ny økonomisk redegørelse, som havnebestyrelsens nye formand, Michael Svane, bad om at få, da han tiltrådte i begyndelsen af maj

Redegørelsen viser, at Hanstholm Havn har en gæld på 630 millioner kroner, at omsætningen er på cirka 30 millioner kroner om året, og at resultatet for 2021 bliver et underskud på 17 millioner kroner.


Dermed er Hanstholm Havn endt i en alvorlig økonomisk situation, der kræver handling.


- Da jeg tiltrådte som formand for små tre uger siden, igangsatte jeg - med opbakning fra havnens bestyrelse - en økonomisk udredning, der desværre viser, at de økonomiske udfordringer, havnen står midt i, er markante. Noget kan forklares med eftervirkninger af dels Brexit og dels havneudvidelsen, men der er ingen tvivl om, at omfanget er langt større end forventet, siger Michael Svane.


Han vurderer, at situationen derfor kræver en umiddelbar og målrettet handling i tæt samarbejde med havnens interessenter og Thisted Kommune, der ejer havnen.


- Det er tydeligt, at Hanstholm Havn har massive problemer, der kræver penge og ikke mindst en langsigtet genopretningsplan. Havnen har stærke fremtidsudsigter på grund af nye potentielle forretningsområder som grøn energi og mere gods over kaj, men det er altafgørende, at det potentiale realiseres, påpeger Michael Svane og tilføjer: 


- Det er derfor afgørende for mig, at al fokus nu er på bæredygtige og langtidsholdbare løsninger for havnen.


Informationerne i redegørelsen er givet videre til Thisted Kommune. Her ser borgmester Niels Jørgen Pedersen (V) med stor alvor på situationen.


- Hanstholm Havn er en vigtig del af erhvervslivet i Thy, og der er ingen tvivl om, at det her kræver handling og samarbejde. Hanstholm Havn, Thisted Kommune og interessenter i og omkring havnen skal nu stå sammen om at finde løsninger, der sikrer en bæredygtig økonomi for havnen, siger Niels Jørgen Pedersen.


Ifølge Michael Svane er det et bredere og mere solidt forretningsgrundlag, der skal sikre Hanstholm Havn i fremtiden.


- Hanstholm Havn skal have flere ben at stå på. Udover fiskeriet skal havnen udvide sin forretning for håndtering af gods og være med helt fremme i grønne energiprojekter som vindenergi og fremtidige energiløsninger som lagring og brug af CO2, påpeger han. 


Økonomiudvalget i Thisted Kommune blev orienteret om den økonomiske situation på Hanstholm Havn på et udvalgsmøde tirsdag 24. maj.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Tysk-italiensk joint venture har fået ok fra konkurrencemyndighederne
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet
- Lastbilchauffør blev overfaldet af to mænd på rasteplads ved Holbæk
- 47 fik guldmedaljer ved DM i Skills 2024
- Chauffører underviser skolebørn i trafiksikkerhed
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst