Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
SAMMENSLUTNING AF NORDISKE VOGNMANDSORGANISATIONER:

- Vi er klar til nordisk regeringssamarbejde om transport

Torsdag 12. maj 2022 kl: 12:09
Share  


Af: Redaktionen

Den svenske infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) besøgte onsdag København, hvor han mødtes med den danske transportminister Trine Bramsen (S). Besøget kommer i kølvandet på stærk svensk kritik af manglende svensk vilje til at skabe et nordisk samarbejde om transport. Sammenslutning af nordiske vognmandsorganisationer, Nordic Logistics Association, der i år har eksisteret i 10 år, erklærer sig mere end klar til et tættere bånd mellem de nordiske regeringer

Det er ikke gået ubemærket hen i transportbranchen, at svensk tilbageholdenhed med at lave et tættere nordisk samarbejde om blandt andet transport og infrastruktur er blevet stærkt kritiseret fra flere sider af svensk politik. 


Et enstemmigt Nordisk Råd bad tilbage i 2018 de nordiske regeringer om at oprette et formelt ministerråd for transport. Nordisk Råd har i flere år været stærkt engageret i transport og grænsehindringer. Cirka 40 procent af de sager, som Nordisk Råd behandler i Udvalget for Vækst og Udvikling, er relateret til transport og digitalisering, lyder det fra organisationen Nordisk Samarbejde.


Mødtes med minister og tre ambassadører
Bestyrelsesformand for Nordic Logistics Association og direktør i den danske vognmandsorganisation, DTL, Erik Østergaard bifalder bestræbelserne på at skabe et større samarbejde på transportområdet: 


- Allerede på NLA’s årsmøde i 2020 så vi på mulighederne for et tættere samarbejde med de nordiske regeringer i fremtiden og vurderede, hvordan digitaliseringen kan medvirke til at drive håndhævelsen af de nye EU-regler for vejtransport. Her deltog faktisk den daværende danske transportminister Benny Engelbrecht (S) samt de tre nordiske ambassadører i Danmark.


NLA-organisationen, der har 17.000 virksomheder fra Sverige, Norge og Sverige bag sig, har virket siden 2012 og kan med stor tilfredshed se tilbage på, at nordisk enighed i den grad har givet slagkraft i Bruxelles og har været en markant medvirkende faktor til gennemførelse af EU’s vejpakker og andre forhold af betydning for erhvervet. Det kan ifølge Erik Østergaard bringes endnu videre.


- Der er mange ting, man kan tage fat på inden for transport. En helt praktisk ting er sådan noget som køretøjsdimensioner og kombinationer af køretøjer - blandt andet for modulvogntog, siger han og fortsætter:


- Langt hen ad vejen er der en vis lighed mellem landene på dette område og på området for særtransporter. Men der er ikke fælles fodslag, og det er stadig sådan, at forvaltningen af transporttilladelser og administration af kontrol og håndhævelse lader meget tilbage at ønske. Det betyder, at vognmændene ikke kan fungere optimalt i samarbejder på tværs af grænserne.


Grønne strategiske mål
NLA-formanden peger også på hele arbejdet med den grønne omstilling-


- Hvis ikke vi i de nordiske lande kan finde nogle fælles strategiske mål for omstillingen, så bliver det en blandet landhandel af forskellige politikker om brændstofforsyning og grøn teknologi, der skaber flere barrierer end harmoni i de nordiske lande. Vejtransporten er i sagens natur et hyper-mobilt erhverv med mange grænsekrydsninger, lyder det fra Erik Østergaard.


- Et regeringssamarbejde, der kan skabe fælles rammer for vores region på dette område, kan blive et eksempel til efterfølgelse i andre regioner, lyder det videre fra Erik Østergaard, der opfordrer Nordisk Samarbejde til en videre dialog med NLA.  


Om politisk samarbejde i Norden:
  • Det officielle nordiske samarbejde foregår inden for rammerne af Nordisk Ministerråd, hvor regeringerne samarbejder og i Nordisk Råd, som er parlamentarikernes samarbejdsforum
  • Nordisk Råd blev dannet i 1952 og har 87 valgte medlemmer fra Danmark, Finland, Island, Norge, Sverige, Færøerne, Grønland og Åland
  • Visionen for samarbejdet er, at Norden skal blive verdens mest bæredygtige og integrerede region frem mod år 2030
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Brinttanken kommer med lastbil
- Energiselskab har sat station nummer 80 på landkortet
- Vognmand fra Salten kører med sand med mere i ny tip-kærre
- Svensk rederi har fået en kvinde på broen på en af sine største færger
- Folketinget transmitterer fra behandling af flere beslutnignsforslag på transportområdet
- Fem folketingsmedlemmer vil forbedre forholdene for chauffører og vognmænd
- Lastbilproducent skruer op for strømmen sammen med leverandør af ladeløsninger
- Gardintrailer med truckbeslag skal køre hos vognmand i Aabenraa
- Vognmandsorganisation kalder 11 kg-regel for et politisk misfoster
- Stigende e-handel kan betyde nye udfordringer på vejene
- Øresundsfærger sejler mere og mere bæredygtigt
- Belægningsspecialist kører ud med den tredie i rækken

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst