Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
DOM FRA KØBENHAVNS BYRET OVER NORSK EJET TRANSPORTFIRMA:

Slovakisk datterselskab kan aflønne efter slovakiske forhold i Danmark

Onsdag 2. december 2020 kl: 11:45
Share  


Af: Jesper Christensen

Københavns Byret afsagde 23. november dom i en sag, hvor en rumænsk chauffør ansat i et slovakisk - men norsk ejet vognmandfirma - havde krævet aflønning efter danske forhold, fordi han efter egen opfattelse havde arbejdet med transport til og fra og i Danmark med udgangspunkt i Danmark - og derfor skulle aflønnes efter danske forhold med henvisning til EU’s udstationeringsdirektiv

Den rumænske chauffør Emilian Tudor Jetzi havde med støtte fra fagforeningen 3F krævet 1.289.359,21 kroner i efterbetaling af løn og diæter, 150.000 kroner i godtgørelse efter ansættelsesbevisloven og 150.000 kroner i efter lov om arbejdstid for mobile lønmodtagere - i alt 1.589.359,21 kroner.


Ifølge domsudskriftet fik han i årene udbetalt 189.678,07 kroner i løn plus 372.624,40 kroner i diæter. I alt 562.302,47. Hvis han skulle have været aflønnet efter danske forhold skulle han have haft 1.396.012,84 kroner i løn og 455.648,84 kroner i diæter.


Lønkravet kom på baggrund af Emilian Tudor Jetzi ansættelse hos norske Bring's slovakiske vognmandsfirma Bring Trucking a.s. i årene 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 og 1017.


Emilian Tudor Jetzi havde som chauffør arbejdet med transport til og fra og i Danmark med udgangspunkt i Danmark. Han blev støtte af 3F i sin opfattelse af EU's regler om udstationering. Med henvisning til EU's udstationeringsregler mente han med støtte fra 3F, at han var blevet underbetalt af sin slovakiske arbejdsgiver.


Omvendt mente den slovakiske arbejdsgiver, at han ikke var udstationeret og var blevet aflønnet efter gældende regler. 


Bring Trucking a.s. afviste derfor kravet.


Og afvisningen blev støttet af dommeren ved Københavns Byret.


Derfor var det eneste, Emilian Tudor Jetzi fik med fra retsmødet 23. november en regning på 115.000 kroner til dækning af sagsomkostningerne og et beløb på 18.968,00 kroner plus procesrenter fra 10. maj 2017, som Bring Trucking a.s. skal betale ham i manglende feriepenge med henvisning til, at han ellers ville blive dårligere stillet end en dansk lønmodtager, der modtager løn under ferie.


Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Kvalifikationsbeviser for erhvervschauffører er på corona-dagsordenen
- Kærre og container skal bruges til anlægsarbejde
- Klistermærker skal advare mod blindevinkler på busser og lastbiler
- Budcentral har fået en ny to-akslet trækker
- Sønderjysk havn slår en streg i sandet med ny rekord
- Islandsk rederi sejler uden om Storbritannien
- Transportvirksomhed er kørt fra Ballerup til Sø- og Handelsrettens skifteret
- Bilfirma på Sydfyn er taget under konkursbehandling
- Transport- og Boligministeriets tilsyn med Post Danmarks regnskabspraksis i perioden 2011-2019 ikke har været helt tilfredsstillende
- Statsrevisorernes beretning om Post Danmark ændrer intet
- Berettiget kritik af tilsynet med PostNord øger mistanke om urent trav på pakkeområdet
- Politiet på Fyn fandt flere fejl

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst