Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Radikale afviser at støtte forslag om pakkeafgift

Torsdag 26. november 2020 kl: 10:16
Share  


Af: Redaktionen

Forhandlingerne om en ny pastaftale, der skal sikre brevomdeling i hele Kongeriget, har været i gang i flere måneder. Et forslag fra S-Regeringen til finansiering af brevomdelingen har været en pakkeafgift. De Radikale har nu meddelt, at partiet ikke støtter forslaget, hvilket betyder, at S-Regeringen ikke kan få flertal for forslaget

Hos organisationen DI bliver De Radikales beslutna modtaget med glæde, da organisationen er modstander af en pakkeafgift.


- Det er virkelig en god nyhed, at et klart politisk flertal har lyttet til vores bekymringer og ikke støtter forslaget om en pakkeafgift. Danskerne og virksomhederne har bestemt ikke brug for en ny afgift – og slet ikke i denne svære tid for os alle, siger DI's administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen.


Som led i finansieringen af den såkaldte befordringspligt har S-Regeringen som nævnt ovenfor foreslået en pakkeafgift på alle breve og pakker. Men S-Regeringen kan ikke længere findes flertal for afgiften, efter at Det Radikale har meldt ud, at de ikke støtter den. 


- Pakkeafgiften er en skat på handel, som er det vi lever af,  og som er en krumtap i vores økonomi. Samtidig er det konkurrenceforvridende, fordi afgiften i mange tilfælde ikke vil kunne lægges på udenlandske virksomheder. Derfor er det entydigt positivt, at forslaget nu pakkes sammen, siger Lars Sandahl Sørensen.


S-Regeringen og de øvrige politiske partier forhandler fortsat rammerne for en ny postaftale. Den skal sikre, at alle danskere, uanset hvor de bor i landet, kan modtage breve og pakker.


- Vi vil opfordre Finansministeriet til at finde andre veje til at skaffe pengene til en god postaftale, hvor vi både værner om den frie konkurrence og samtidig sikrer den postale infrastruktur i Danmark – og ud og ind af landet, siger Lars Sandahl Sørensen.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Kvalifikationsbeviser for erhvervschauffører er på corona-dagsordenen
- Kærre og container skal bruges til anlægsarbejde
- Klistermærker skal advare mod blindevinkler på busser og lastbiler
- Budcentral har fået en ny to-akslet trækker
- Sønderjysk havn slår en streg i sandet med ny rekord
- Islandsk rederi sejler uden om Storbritannien
- Transportvirksomhed er kørt fra Ballerup til Sø- og Handelsrettens skifteret
- Bilfirma på Sydfyn er taget under konkursbehandling
- Transport- og Boligministeriets tilsyn med Post Danmarks regnskabspraksis i perioden 2011-2019 ikke har været helt tilfredsstillende
- Statsrevisorernes beretning om Post Danmark ændrer intet
- Berettiget kritik af tilsynet med PostNord øger mistanke om urent trav på pakkeområdet
- Politiet på Fyn fandt flere fejl

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst