Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
VEJEN MOD MERE BÆREDYGTIG TRANSPORT:

Pensionsbranchen melder klar til at investere i udbygning af elnettet

Torsdag 24. september 2020 kl: 20:38
Af: Redaktionen

S-Regeringen fremlagde torsdag sit udspil til, hvordan vejtransportområdet kan yde sit bidrag til et mere bæredygtigt energiforbrug - deriblandt et ønske om at øge antallet af elbiler i Danmark til 500.000 i 2030. Flere mere bæredygtige biler er en afgørende forudsætning for at nå målsætningen om en 70 procent CO2-reduktion i 2030, som et bredt flertal i Folketinget går ind for

Uanset det konkrete mål, så peger pensionsbranchen’s interesseorganisation, Forsikring & Pension, på, at der bliver behov for massive investeringer i det danske elnet for at understøtte de mange flere elbiler.


Forsikring & Pension understreger, at pensionsbranchen står klar med kapital til at investere i den infrastruktur, som skal understøtte omlægningen af den danske bilpark, hvis der sættes fornuftige og stabile rammer.


- Det er nødvendigt, at vi fremmer langt flere miljøvenlige biler, og det kræver massive investeringer i energiinfrastrukturen. De investeringer er den danske pensionsbranche klar til at se på, siger Kent Damsgaard, der er administrerende direktør i Forsikring & Pension.


- Massive investeringer kræver dog, at der bliver fastlagt stabile rammer. Vi tror på, at OPP-modeller kan være vejen frem, hvor private investorer bidrager med kapital og udførelse, mens ejerskabet af den kritiske infrastruktur samtidig forbliver offentligt, siger Kent Damsgaard videre.


Netop en bedre regulering af elnettet er blandt anbefalingerne i rapporten fra Finanssektorens klimapartnerskab.


Med S-Regeringens udspil torsdag, er der åbnet for et intensivt forhandlingsforløb mellem S-Regeringen og folketingets partier, som også kan ende med, at kravet til andelen af elbiler i den danske bilpark bliver forhøjet til mere end de 500.000 i 2030, der er nævnt i udspillet.


- Om det er 500.000, 750.000 eller endnu flere elbiler, som bliver målsætningen i aftalen, er svært at spå om. En ting er sikkert, energiinfrastrukturen vil have behov for massive investeringer for at kunne understøtte forøgelsen, og de investeringer er interessante for den danske pensionsbranche, siger Kent Damsgaard.


De massive investeringer melder pensionsbranchen sig altså klar med at bidrag til, hvis der sættes fornuftige og stabile rammer.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst