Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Rekordmange skibe hejser Dannebrog

Torsdag 23. januar 2020 kl: 09:14
Share  


Af: Redaktionen

I 2019 voksede den danske flåde under dansk flag samlet set med 21 skibe til 731 skibe. Organisationen Danske Rederier er glade for den positive udvikling. - Vi er glade for, at så mange rederier vælger at sejle under dansk flag. Danmark er en stolt søfartsnation, og det danske flag på skibene er et kvalitetsstempel, som viser, vi i Danmark formår at kombinere konkurrenceevne med kvalitet, siger Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør i Danske Rederier

Skiftende regeringer har haft fokus på at nedbringe danske særregler i takt med, at globale standarder er blevet højnet. Sidste år fjernede et bredt flertal i Folketinget eksempelvis den registreringsafgift, som har været en klods om benet på det danske flags konkurrenceevne.


- Det virker, når der bliver lavet gode politiske tiltag, som sikrer gode forhold for skibe under dansk flag. Jeg er rigtig godt tilfreds med, at rederierne kvitterer med at flage flere skibe ind. Det giver Danmark tyngde som søfartsnation ude i verden og indflydelse på de store dagsordner som skal løftes internationalt for skibsfarten ikke mindst på klimaområdet, siger Anne H. Steffensen.


Ud over en stigning i antallet af skibe under dansk flag er den samlede tonnage også steget. Tonnagen, der er et udtryk for skibenes samlede fragtkapacitet, er gået fra 20,34 millioner bruttoton i 2018 til 21,32 millioner bruttoton i 2019, hvilket er en stigning på 4,8 procent.


Handelsflåden under dansk flag er den 12. største i verden, og hvis man kigger på opereret tonnage, så råder Danmark over verdens femtestørste handelsflåde.


Interesserede kan læse mere i analysen - Ultraflash January - Growth in the Danish Flagged Merchant Fleet 2019 - her:

Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Godsmængderne var relativt upåvirkede af corona-tiden
- Handelsflådes rolle skal afklares
- Rederier får tilbuds hurtigt internet i skånsk havn
- Færre rejste med færgerne til og fra havne i Sverige
- Norsk færgerederi vil effektivisere - og skærer i medarbejderstaben
- Ny færgerute giver kortere vej til Sassnitz i Tyskland
- Færgerederi betaler corona-støtte tilbage
- Genstartshold kommer med anbefalingerne til at genstarte dansk eksport
- Havn har mere end vand under skibene
- Tysk transport- og logistik-koncern får ny mand i Danmark
- Containertransportør ændrer i ledelsen
- Der er fortsat problemer med at få skiftet besætning på skibe

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst