Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Smitterisikoen er stor på transportområdet

Onsdag 27. maj 2020 kl: 12:27
Af: Redaktionen

Onsdag bringer Fagbladet 3F, der er medlemsblad for eksempelvis chauffører under fagforbundet 3F, en oversigt over, hvordan de forskellige faggrupper er blevet ramt af corona-virus. Transportområdet, der omfatter 127.731 mennesker, topper listen med 4,02 procent smittede ud af testede personer. 3F’s transportgruppe organiserer lige under 50.000 mennesker på transportområdet

Oversigten, som Fagbladet bringer, er baseret på tal fra Statens Serum Institut, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering samt Sundhedsdatastyrelsen. Den viser, at 4,7 procent af medarbejderne på transportområdet er blevet testet. Og at det er samme procentsats som de fleste andre fagområdet. Der er dog nogle områder, hvor der er testet en større andel - eksempelvis sundhedsområdet.


Pernille Tanggaard Andersen, der er professor i folkesundhed på SDU peger over for Fagbladet 3F på, at det tydeligvis er de faggrupper, der har holdt hjulene i gang, mens funktionærerne er blevet hjemme, som er blevet syge.


- Vi taler om arbejdere, der har været på job hele vejen igennem corona-krisen. Hvis man først bliver eksponeret rigtig meget - som buschauffører gør – for corona-virus, så er risikoen for at blive smittet også væsentligt højere. Det slår ud i tallene her, siger Pernille Tanggaard Andersen.


Hun peger på, at det kan være svært at skærme ansatte i fag som transport og handel helt fra at have kontakt til mange andre mennesker under en pandemi, da de er nødvendige for at samfundet kan fungere.


- Men skulle vi lære noget af denne pandemi til næste gang, kan det være, at det ikke kun er folk i social- og sundhedsvæsenet, der skal have adgang til værnemidler og uddannelse i at beskytte sig selv, siger Pernille Tanggaard Andersen til Fagbladet 3F.


- Hvis vi sætter ind hurtigere over for andre faggrupper, kan vi måske redde nogle liv, tilføjer hun.


Interesserede kan se oversigten i Fagbladet 3F her:






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst