Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
INDUSTRIORGANISATION ER ENIG MED VISMÆNDENE:

Hjælpepakkerne skal ud at virke hurtigst muligt

Tirsdag 24. marts 2020 kl: 15:22
Share  


Af: Redaktionen

De økonomiske vismænd, der også udgør Produktivitetsrådet, har tirsdag offentliggjort deres produktivitetsrapport med vismændenes vurdering af produktivitetsudviklingen. Derudover indeholder rapporten en vurdering af de økonomiske tiltag i relation til corona-situationen. Organisationen Dansk Industri mener, at vismændene har en vigtig pointe i forhold til de vedtagne hjælpepakker: De skal være så enkle som muligt – og sættes i værk med det samme

- De økonomiske konsekvenser af corona-foranstaltningerne er enorme. Mange virksomheder er meget hårdt ramt, og DI’s analyser viser, at vi i år risikerer en nedgang i økonomien, der er værre end under finanskrisen, siger DI’s direktør Kent Damsgaard og fortsætter:


- Vi er meget enig med vismændene i, at det er afgørende for at mindske krisen, at hjælpepakkerne kommer ud at virke hurtigst muligt og samtidig bliver så administrativt enkle som muligt. Det vil kunne være med til at redde job og mindske tilbageslag. Desværre er vi også enig med vismændene i, at tilbageslaget kan blive af mere længerevarende karakter, end vi alle håber, og derfor skal de økonomiske tiltag hele tiden opdateres og tilpasses. Det er vi i løbende dialog med regeringen om.


I forhold til rapportens gennemgang af produktivitetsudviklingen hæfter DI sig særligt ved to konklusioner.


For det første viser vismændene lige som tidligere analyser fra DI, at danske virksomheders organisering på tværs af landegrænser i globale værdikæder kan have meget stor betydning for produktiviteten herhjemme.


- Det er altafgørende, at vi får bedre viden og data om virksomhedernes såkaldte fabriksløse produktion, så vi i endnu højere grad kan understøtte vores internationale virksomheder til gavn for vores vækst og velstand i Danmark, siger Kent Damsgaard.


For det andet har vismændene analyseret infrastrukturinvesteringernes betydning for produktiviteten og vismændene opfordrer til, at man ser bredere på de positive effekter ved investeringer i infrastruktur.


- For os at se, så underbygger dagens rapport, hvor vigtig velfungerende transportinfrastruktur er for økonomisk vækst og velfærd. Derfor er det vigtigt med en langsigtet plan, et investeringsløft og klare prioriteringer for de trafikale investeringer, siger direktør Kent Damsgaard.


Interesserede kan hente rapporten Produktivitet 2020 her:


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- EU’s Ministerråd vedtager nye regler for digitalisering af godstransportinformation
- Det tunge marked er gået tilbage
- Transportvirksomhed hænger ny tre-akslet på forvognen
- Familie-firma får firmabil med blikfang
- Nyt færgeleje blev taget i brug dagen efter
- Politisk aftale åbner for flere ladestandere og mere bæredygtig erhvervstransport
- Kranen er klar til at bore brønde
- Chauffører kan få certifikat til internationale transporter til brug i corona-situtionen
- Vejlevognmand tipper med 34,5 kubikmeter
- Vognmænd er begyndt at mærke konsekvenserne af corona-situationen
- Mobilkranen kan køre på el
- Resultatet havnede et niveau højere - CO2-udslippet lavere

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst