Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Luftkvalitet og klima er positivt påvirket af corona-virus

Fredag 20. marts 2020 kl: 12:47
Af: Jesper Christensen

Når lande verden over lukker grænserne, falder trafikken med biler og fly. I Norge har NILU - Norsk institutt for luftforskning - regnet på effekterne og er kommet frem til, at CO2-udslippet er faldet med mellem 20 og 40 procent. Partikelforureningen vil også været faldet på grund af den mindre trafik

- Fredag 13. marts viste tal fra Veivesenets automatiske trafiktællinger en trafiknedgang på omkring 20 procent i morgenmyndretiden på vejene ud og ind af Oslo samt i Oslo sammenlignet med de tre foregående fredage. Det førte til et fald i udslippene med 12-13 procent, forklarer forsker Henrik Grythe fra NILU’s afdeling for by og industri.


I løbet af den seneste uge er udslippet fra trafikken gået yderlige ned i takt med myndighedernes tiiltag for at dæmme op for spredningen af corona-virus. På landsplan ser Henrik Grythe et fald på tæt på 40 procent.


Folkene hos NILU har også regnet på, hvor meget den mindre vejtrafik har betydet for CO2-udslippet. Der er kommet frem til, at udslippet er reduceret med omkring 43.000 ton CO2 i hele Norge i perioden 13.-19. marts.


Når det gælder flytrafikken kommer de frem til, at der i perioden er sket en reduktion på 59.000 ton CO2.


NILU har også set på færgetrafikken, men oplyser ikke noget specifikt tal, da mange indenrigsfærger i Norge fortsat sejler efter planerne. Underigsfærgernes aflysninger er ikke med i NILU’s beregninger, men vurderingen er, at den samlede CO2-reduktion ligger p åmellem 20 og 40 procent.


Hvis trafikken falder yderligere de næste uger, vil CO2-reduktionen følge med ned. Det samme gælder partikelforurening med mere, hvilket forbedre luftkvaliteten.


- Det bliver spændende at se, om den reducerede trafik vi have nogen varig effekt på foks rejsevaner. Det får vi se, siger Henrik Grythe.








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Elektriske lastbiler skal køre til og fra lastbilfabrik
- Yderligere 100 elektriske lastbiler skal skære ned på CO2-udledningerne
- Fredag 15. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Andelen af tunge el-lastbiler er stigende
- 33 tunge elektriske lastbiler er sendt på vejene i år
- Brint-projekt i Hirtshals får EU-tilskud på 9 millioner euro
- Skibe og havne bliver afgørende for at opnå EU's klimamål
- Fredag 8. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Landstrøm er på vej til sydjydsk fjordhavn
- For over 80 år siden kørte busser på naturgas i Vendsyssel
- Transport-koncern sætter kursen efter at nå Net-Zero
- Gasbusser bliver udskiftet med el-busser

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst