Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Viggo fejrer 50 år med kraner og hydraulik

Tirsdag 12. november 2019 kl: 08:00
Share  


Af: Redaktionen

Når grundlæggeren af Give Kranservice, Viggo Hansen, inviterer til 50-års jubilæums-reception lørdag 16. november, er det faktisk lidt snyd. For Viggo startede først sin karriere inden for lastbilkraner og hydraulik 19. november 1969, men han synes det ville være fjollet at afholde jubilæumsreception på en tirsdag. Derfor bliver de 50 år i kran- og hydraulikbranchen markeret på lørdag hos Give Kranservice på Fynsvej i Brande

Tilbage i ungdomsårene lå det ellers ikke i kortene, at Viggo Hansen skulle få succes med en virksomhed med speciale i store lastbilkraner, opbygninger, hydraulik og smedearbejde. Han blev nemlig uddannet som klejnsmed, men han endte med et job som svejser hos Midtjysk Hydraulik i Pårup mellem Herning og Silkeborg.


Her stiftede han for første gang bekendtskab med hydraulik, og det beseglede hans skæbne. Han havde nemlig ikke kun flair for at svejse men også for hydraulik, så senere blev han servicemontør og kørte rundt i hele Jylland for blandt andet at servicere og reparere kraner for DSB. Endnu senere kom han til Boeg-Thomsen, der på et tidspunkt blev importør af de italienske PM-kraner, og her stod Viggo Hansen i spidsen for både salg og service af kranerne.


Starter for sig selv
Da virksomheden på et tidspunkt mistede agenturet, kom Viggo Hansen i stedet til Ejner Hessel i Brande, som både dengang og nu er en driftig forretning med mange forskellige aktiviteter inden for tungt transportmateriel, herunder også salg og montering af forskellige kranmærker. Viggo Hansen blev værkfører i opbygningsafdelingen, men han havde længe tænkt på at starte for sig selv, så efter små 20 år som lønmodtager hos de forskellige virksomheder i kran- og lastbilbranchen sprang han 15. januar 1988 ud som herre i eget hus og etablerede Give Kranservice.


- Jeg sagde op hos Hessel på min 40-års fødselsdag og blev free-lancer i en kort periode. Derefter startede jeg Give Kranservice på Hjortsvangen i Give. Det gjorde jeg uden at spørge hverken banken eller min kone Mary om lov. Siden har jeg skiftet bank et par gange, men Mary har stået last og brast lige siden, og vi kunne for to år siden fejre guldbryllup sammen, siger Viggo Hansen med et smil.


- Det gik faktisk rimelig godt allerede fra starten, og året efter etableringen blev vi autoriseret Palfinger-forhandler, tilføjer Viggo Hansen.


Efter nogle år blev lokalerne på Hjortsvangen for trange. Viggo Hansen måtte ud og se sig om efter noget større og fik øje på de tomme lokaler, som PNO havde i Brande. Først lejede han dem af Per Ørnstrand, og nogle år senere købte han både bygninger og grund.


31 år siden
Mens Viggo i sin tidlige karriere aldrig var mere end seks-syv år i hvert job, er det altså nu 31 år siden, han etablerede Give Kranservice. Virksomheden har specialiseret sig i salg og service af store Palfinger-kraner men monterer også kraner af andre fabrikater efter kundernes ønsker.


- Transportbranchen er jo meget konjunkturafhængig, så det er både gået op og ned med aktiviteterne. I 2008/2009, da det var værst, måtte vi desværre fyre folk, men vi har altid kunne holde skinnet på næsen, fastslår Viggo Hansen.


Give Kranservice er autoriseret Palfinger-forhandler, men monterer og servicerer også kraner af andre mærker. En specialitet hos Viggo og Give Kranservice er ombygning af store kraner til mandskabslifte i henhold til EN280-standarden og montering på alle typer køretøjer.Give Kranservice har siden etableringen gennemgået en fantastisk udvikling. Viggo Hansens to sønner Henrik og Sonny er begge trådt ind i virksomheden for henholdsvis 27 og 22 år siden, og siden 2007 har ejerskabet været delt ligeligt mellem de tre. Henrik Hansen arbejder især på service-siden og suser for det meste rundt i servicevognen for at hjælpe kunderne i marken, mens Sonny Hansen med titel af direktør blandt andet har ansvaret for driften og salget.


Viggo Hansen har i de senere skåret noget ned fra over 50 ugentlige arbejdstimer, da han løb stærkest, og nu undgår han så vidt muligt at blande sig i driften. I stedet svæver han over vandene fra mandag til torsdag og tager sig især af forefaldende arbejde på værkstedet og kundepleje. Han har kunder så langt væk som Sjælland, Norge og Færøerne.


Over 400 kraner og opbygninger
Gennem tiden har Give Kranservice solgt og leveret over 400 store Palfinger-kraner og -opbygninger. Virksomheden råder over ca. 3.000 kvadratmeter under tag samt 22.000 kvadratmeter udendørsareal og beskæftiger 12 medarbejdere.


- Vores aktiviteter fordeler sig nogenlunde ligeligt mellem salg af service og reservedele på den ene side og salg af kraner og opbygninger på den anden side. Vi råder over Danmarks største reservedelslager til Palfinger-kraner men er også lagerførende til mange andre kranfabrikater, fortæller jubilaren.


Fremtiden byder på mere ro på arbejdet
Der står 1947 på hans dåbsattest, men hvad er så fremtidsplanerne? Jo, selv om Viggo Hansen har rundet 72 år, er han aldrig rigtig blevet pensionist. Han elsker sit arbejde, men han bliver dog bedre og bedre til at tage den med ro.
Viggo og Mary nyder livet med masser af rejser og camping - nu også i selskab med tredie generation.
Nu fokuserer han og Mary mere og mere på at udnytte fritiden, hvor de tidligere har dyrket motorcykel-touring i stor stil og blandt andet har været på en 8.500 kilometer lang rundtur til Tyrkiet på deres Honda Goldwing. Nu gælder det især camping og rejser til blandt andet Thailand og Tyrkiet, som har været destinationen over 50 gange i de senere år. Og det har hverken Viggo Hansen eller Mary planer om at lave om på foreløbigt.


- Men først har vi lige en 50-års jubilæums-reception på lørdag, der også skal klares, siger kranmanden.Give Kranservice har især specialiseret sig i salg og montering af de helt store Palfinger-kraner med tilhørende opbygninger.Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportskoler inddrages i nyt projekt
- Ny bro-direktør kommer fra trafikselskab i Skåne
- Lastbilleverandør leverer chaufføruddannelser fra grunden
- Brand- og redningsfolk kan køre uden risiko for automatiske og uretmæssige fartbøder
- Arbejdsmiljø og social dumping er i fokus med nye anbefalinger til store infrastruktur- og byggeprojekter
- Finsk dækproducent opnår ISO-certificering i Nordamerika
- Multiplads på Djursland-havn har plads til mange ting
- Transportorganisation engagerer sig i digitaliseringen af dansk vejgodstransport
- Fire-akslet forvogn er bygget op med hejs og kran
- Stor detailhandelskæde har valgt postkoncern som TPL-operatør
- Vognmandsorganisation vil have politikerne til at stoppe støtten til post-koncern
- Regningen for PostNord stiger og stiger

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst