Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Søndag bliver fire Aarhus-busser elektriske

Onsdag 7. august 2019 kl: 11:38
Share  


Af: Redaktionen

Fire elbusser vil på søndag køre ind på Linie 13 i Aarhus. Busserne vil dermed gøre turen mellem Holme og Frydenlund mere klima- og miljøvenlig. Elbusserne bliver markeret med taler ved Agnete og Havmanden på Park Allé i Aarhus Midtby klokken 13. Efterfølgende er der mulighed for at køre med en særbus til endestationen i Frydenlund og få info om el-bussernes teknik og opladning

De fire elbusser bliver sat ind på Linie 13 i et samarbejde mellem Aarhus Kommune, Midttrafik og Busselskabet Aarhus Sporveje. Elbusserne fra Volvo Busser er 12 meter lange og skal køre på linje 13, som betjener passagere på den omkring 15 kilometer lange strækning mellem Holme og Frydenlund. 


Projektet med de fire elbusser har fået knap 1,5 millioner kroner i tilskud bevilget fra Energistyrelsen. Det er Busselskabet Aarhus Sporveje, der selv finansierer meromkostningerne ved de fire første el-busser på linje 13, så eldriften ikke giver Aarhus Kommune meromkostninger.


El-busserne er første skridt mod Aarhus Kommune’s målsætning om fossilfri kollektiv trafik i 2030. Udover, at udledning af luftforurenende og sundhedsskadelige stoffer bliver fjernet, er der en forventning om, at CO2-udledningen bliver reduceret med cirka 246 ton om året.


- Det er en stor udfordring at nedbringe CO2-udledningen i den kollektive trafik. De nye el-busser vil give en indikation af, hvor langt vi kan komme ad den vej. Den type busser er dog stadig meget dyre, så vi har i byrådet en opgave at sikre, at vi får den rette balance mellem en anstændig busbetjening til borgerne i hele kommunen samtidig med, at vi får en mere miljøvenlig busdrift inden for det afsatte budget, siger rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek.


En 300 kW hurtigoplader, der er placeret på endestationen i Frydenlund forsyner busserne med el i løbet af dagen. Om natten bliver busserne opladet på busselskabets anlæg.


Busselskab er på vej med elektrisk udbud
I efteråret starter Busselskabet Aarhus Sporveje med et udbud med henblik på at indsætte op til 28 el-busser i 2021.Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Færdselsstyrelsen udsteder en ny bekendtgørelse om taxikørsel
- FN's klimatopmøde sætter fokus på transportområdet
- Erhvervsminister kommer med opfordringer til EU-kommissionen
- Aalborg Kommune får tilladelse til forsøg med selvkørende busser
- Vejle får nyt taxi-selskab
- Togene køre direkte til Hamborg tre gange dagligt
- Dansk viden sikrer italienske broers sundhed
- Flere og flere tager hurtigfærgerne over Kattegat
- Fransk togproducent skal levere 31 regionaltog til Italien
- Færdselsstyrelsen lægger fakta-ark om alvorlige sikkerhedskritiske fejl og mangler frem
- Konkurserne viser en stigende tendens
- Mange busser får nye køreplaner 15. december

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst