Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Hærværksmænd ødelægger afspærringer

Tirsdag 6. august 2019 kl: 14:58
Share  


Af: Redaktionen

Trods tidligere advarsler om ikke at krydse letbanen ved den afspærrede overgang ved Rolighedsvej i Risskov i Aarhus’ nordlige del, må Aarhus Letbane konstatere at aflåsninger og opsat hegn er blevet brudt op og ødelagt. Aarhus Letbane opfatter ødelæggelserne som bevidst hærværk, da det må være langt nemmere at bevæge sig 300 meter længere mod syd end at ødelægge flere låse, kæder og hegn for at komme over banen

Aarhus Letbane understreger, at aflåsning og hegn er sat op for at sikre, at der ikke sker færdsel over Rolighedsvej. I stedet henvises til den autoriserede overgang med bomme og advarselstavler ved Badevej, der ligger 300 meter længere mod syd. 


Det omfattende hærværk mod aflåsninger og afspærringer er med Aarhus Letbane’s ord ikke kun ulovligt, der blæses også på sikkerheden - ikke blot for én selv, men også for andre som efterfølgende lokkes til at anvende overgangen. 


Ødelæggelserne må opfattes som bevidst hærværk, da det må være langt nemmere at bevæge sig 300 meter længere mod syd end at ødelægge flere låse, kæder og hegn. 


Aarhus Letbane understreger, at det er forbundet med livsfare at krydse letbanens spor ved Rolighedsvej. Letbanetogene, der kører på sporene, vejer 50 ton, er næsten lydløse og passerer Rolighedsvej med høj hastighed. Det er derfor Aarhus Letbane og Banedanmark har afspærret overgangen yderligere, da de tidligere låse også blev brudt op. 


Aarhus Letbane advarer på det kraftigste mod at fjerne eller ødelægge afspærringerne og appellerer naboer og andre til at ringe til Politiet, hvis man opdager, at nogle er i gang med at øve hærværk mod afspærringerne. 


Banedanmark har tidligere fjernet gangbroen på stedet, da der skal anlægges en ny og sikret overkørsel samme sted. Overgangen ved Rolighedsvej er afspærret med henblik på nedlæggelse for at gøre plads til den nye station ved Risskov Strandpark. 
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Konkurserne viser en stigende tendens
- Mange busser får nye køreplaner 15. december
- Lavprisflyselskab tilbyder CO2-kompensation og underskriver FN-program for klimainitiativer
- To centrale buslinjer i København og på Frederiksberg kommer i stødet
- Tre buslinjer skifter til el
- Trafikselskab og togoperatør ser frem til batteritog
- Trafikselskab lægger ny forretningsplan
- Banedanmark skal have ny direktør
- Finansloven prioriterer 173,7 millioner kroner til kollektiv trafik
- Bilafgifterne skal bidrage til udbredelse af grønne biler
- Finanslovspartier prioriterer grønne busser og grøn taxikørsel
- Kontrol skal sikre lovfastsat krav til aflønning på vejtransportområdet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst