Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Nordjysk lastbilforhandler sender special-enhed til Grønland

Torsdag 6. juni 2019 kl: 08:02
Share  


Af: Redaktionen

Nordjysk lastbilforhandler sender special-enhed til Grønland

Lastbilsælger Christian Pedersen hos Stiholt, blandt andet er forhandler af lastbiler fra Scania, har solgt flere lastbiler og opbygninger til kunder på Grønland. Fornyligt sendte han en special-enhed af sted til Polar Entreprise A/S i Sisimiut på Østgrønland. Enheden bestod af en tre-akslet Scania P460 med forskelligt tilbehør - eksempelvis en to-akslet trailer og en renovationsenhed

Nordjysk lastbilforhandler sender special-enhed til Grønland
Den tre-akslede Scania, der har styrbar bagaksel, og træk på de andre to aksler, er grundlæggende en tandem-trækker. Den har parabelfjedre på forakslen og luftaffjedring på træk- og bogieakslerne. Akseltrykkene er fordelt med 9 tons på forakslen og 2 gange 13 tons på de to bagaksler. Den nye trækker er bygget op over en kraftig og dobbelte chassisramme, og den robuste konstruktion omfatter også såkaldt XT-front med stålkofanger og integreret træktøj med kapacitet til 40 tons lige træk samt aftageligt sneplovsbeslag. 


Drivlinen består af en 13-liters seks-cylindret dieselmotor på 460 hk (Euro 3) samt en 14-trins GRSO905-gearkasse med integreret overgear. Lidt usædvanligt er bilen udrustet med Opticruise for fuldautomatisk gearskifte i kombination med ”gammeldags” koblingspedal, så chaufføren kan vælge at skifte gear manuelt. Førerhuset er af typen CP17L, hvilket angiver lav placering på chassiset, mellemlang kabine med god plads samt lav taghøjde.


Den fleksible opbygning, er bygget op hos Stiholt i Hjørring og består af to forskellige skifteladsudrustninger - den ene er udrustet med et Palfinger T20 kroghejs, mens den anden er udrustet med en Jost drejeskammel. Dermed kan bilen både køre som forvogn med tank, komprimatoraggregat og skraldecontainere og som sættevognstrækker med eksempelvis sideloader og containerchassiser til transport af 20-fods og 40 fods skibscontainere.
 Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Nummerpladescanner kan bremse snyderne
- Ekspres-koncern er en af Årets Bedste arbejdspladser
- Kranføreren kan tage personbilen med på toppen
- Uddannelsesorganisation udvider sit MAN-skab
- Specialist har fået special-vogntog og ballast-kærre
- Dømte medarbejdere hos transportvirksomhed er bortvist
- Vordingborg Havn søsætter nyt udviddelsesprojekt
- Bokstrailerne er blanke og blå
- Vognmand i Ejby har fået ny V8’er
- Transportorganisation har kåret årets transportkommune
- Vognmand i Svinninge har fået ny V8’er
- Lastbilforhandler har fået ny salgskonsulent på Sjælland

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst