Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Antallet af udenlandske busser i Danmark er mangedoblet på et år

Tirsdag 21. maj 2019 kl: 09:52
Share  


Af: Redaktionen

Dansk PersonTransport fortsætter sin registrering af udenlandske busser igen i år. Organisationen, der tæller både bus- og taxivognmænd som medlemmer, kan i begyndelsen af sommersæsonen konstatere, at antallet af udenlandske busser er op mod femdoblet i forhold til sidste år. Dansk PersonTransport betegner væksten som et hastigt voksende problem


Det er tredje år i træk, at Dansk PersonTransport - tidligere Danske Busvognmænd - kortlægger udenlandske bussers færden i Danmark. Formålet med undersøgelsen er at gøre opmærksom på, at udenlandske busser kører mere eller mindre permanent i Danmark og underbyder danske turistbusselskaber. Nogle af de udenlandske busvognmænd kører i Danmark uden at være momsregistrerede. Derudover udnytter de cabotagereglerne til grænsen. Nogle vil sige ud over grænsen.


Midt i maj har Dansk PersonTransport registreret omtrent fem gange så mange udenlandske busser i hovedstadsområdet og i Nordsjælland end tilfældet var på samme tidspunkt sidste år. Resultaterne får foreningen til at øge kampen for løsninger på området. 


Under valgkampen op til både EU-Parlamentsvalget 26. maj og Folketingsvalget 5. juni vil Dansk PersonTransport gøre sit for at bringe emnet på banen, ligesom foreningen vil tage fat i den kommende transportminister med henblik på at finde varige nationale løsninger på området.


Dansk PersonTransport takker de chauffører, der har indsendt billeder og information om de udenlandske busser, som de er stødt på. Foreningen opfordrer til, at indsatsen fortsætter, så undersøgelsen får så høj gennemslagskraft som muligt.


Interesserede kan læse mere om grundlaget for Dansk PersonTransports undersøgelse her:

Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Norsk rederi ombygger færger med hybrid-system
- Redningskoncern forbedrer indtjeningen - og retter op på tidligere handlinger
- Redningskoncern styrker sin ledelse
- Det er dyrt, når busserne sidder fast i trafikken
- Pendlingen er steget med 35 procent på 15 år
- Det er uacceptabelt med selfies i trafikken
- Hver tiende har taget taget billeder bag rattet
- Aggressiv passager blev sat af i Aarhus Lufthavn
- Ældre mennesker er overrepræsenteret i cyklistulykker
- Vi fører feltet for el-busser
- Kommuner og færgerederi indgår alliance på tværs af Kattegat
- Russisk passagerfly landede i en kornmar

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst