Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Videndeling og samarbejde skal bekæmpe cyberkriminalitet

Mandag 4. marts 2019 kl: 11:34
Af: Redaktionen

Samarbejde og videndeling er vejen til øget digital sikkerhed blandt rederierne. Sådan lyder det fra organisationen Danske Rederier, der vil sætte fokus på at bekæmpe den cyberkriminalitet, der går efter at ramme søfarten. Onsdag i denne uge er Danske Rederier vært for et morgenmøde, hvor der er fokus på emnet

Forud for mødet fremhæver Danske Rederier, at it-kriminalitet og forsøg på cyberspionage kan blive en kedelig virkelighed for rederierne, hvis ikke den maritime sektor har samme opmærksomhed på den digitale sikkerhed, som der er igennem mange år har været på den fysiske sikkerhed. Danske Rederier fremhæver blandt andet en offentliggjort trusselsvurdering fra Center for Cybersikkerhed, som tager cybertrusler og søfart under behandling.


- Det er vigtigt at der samarbejdes på tværs af sektorer for at imødegå truslen fra blandt andet cyberkriminelle. Videndeling om særlige udfordringer og erfaringer, er et af midlerne, der vil få os alle sammen til at stå stærkere, siger Asbjørn Overgaard Christiansen, der er fungerende direktør i Danske Rederier.


Han peger på, at videndeling og samarbejdet i branchen er et af 2019-delmålene i Søfartsstyrelsen’s strategi for cyber- og informationssikkerhed for søfartssektoren.


Helt konkret handler vidensdeling i søfartssektoren om at samarbejde på tværs af de enkelte fagområder i erhvervet, samt udnytte den cyber- og informationssikkerhedsviden, der allerede eksisterer i de enkelte myndigheder og virksomheder inden for søfartssektoren. Her kan Danske Rederier som organisation spille en væsentlig rolle.


- Danske Rederier kender medlemsrederiernes hverdag, virkelighed og behov. Og vi vil gerne spille en vigtig rolle i samarbejdet med myndighederne om at der skabes øget opmærksomhed om de cyberudfordringer, vi alle står i, når stadig flere ting bliver digitaliseret og integreret, siger Asbjørn Overgaard Christiansen.


Videndelingen skal også foregå på tværs af forskellige brancher. De samfundskritiske sektorer har skabt en cyberalliance, hvor de deler viden og strategier for at øge den generelle cybersikkerhed i Danmark. Alliancen består af finans, energi, tele, sundhed og søfart.


Cyberalliancen afholder morgenmøde hos Danske Rederier onsdag 6. marts.


Formålet med mødet er at dele erfaringer med hinanden og blive klogere på hvordan de forskellige sektorer går strategisk til arbejdet med cybersikkerhed.


Interesserede kan læse mere om morgenmødet her:




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- Havneselskab med tre havne holdt godsomsætningen
- Finsk rederi har åbnet rute mellem Skåne og Polen
- Bornholms største havn nåede rekordomsætning og et resultat over det forventede
- Mobilkran kan løfte 144 ton og øger kapaciteten
- Dansk rederikoncern udvider sit logistiknetværk til Tyrkiet
- Svensk rederi-koncern vil udvide uden for Europa

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst