Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
BRINTBRANCHEN OM EU-STØTTE TIL BRINTBUSSER:

Det er et vigtigt rygstød til grøn transport i Danmark

Torsdag 4. oktober 2018 kl: 12:41
Share  


Af: Redaktionen

Brintbranchen i Danmark er begejstrede over, at EU har udvalgt projektet H2BusEurope til at modtage omkring 40 millioner euro i tilskud. Det forventes at tilskuddet vil bringe godt 200 brintbusser til Danmark og dermed kan potentielt 10 procent af Danmarks bybusser køre på brint om få år

- Det er et kæmpe skridt fremad - både for branchen og for omlægningen af den grønne transport - og det kan potentielt være med til at bringe Danmark i den globale superliga, når det gælder fossilfri transport og udnyttelse af vindenergi, siger Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen i en kommentar.
 

Det er EU-programmet Connecting Europe Facility program (CEF), der har udvalgt projektet med dansk deltagelse til støtte, og det er blandt andet virksomheden NEL Hydrogen, der har produktionsanlæg i Herning, der står bag projektet. Projektets formål er at få 600 brintbusser på gaden i udvalgte dele af Europa - herfra omkring 200 i Danmark.


- Transportsektoren har været den grønne omstillings evige smertensbarn, men med potentielt 200 busser på danske veje, et dette et meget vigtigt skridt i den rigtige retning. Vi ved samtidig, at busser typisk kører i bymiljøer, hvor der også kan være udfordringer med luftkvaliteten, og også her vil der ske en betydelig forbedring med et stort antal brintbusser på vejene, da brintbusser ikke udleder andet end vand, siger Tejs Laustsen Jensen.
 

Brintdirektøren påpeger desuden, at de mange busser kan have andre positive følgevirkninger for den grønne omstilling.
 

Brintbusser skal i sagens natur bruge brint, og ved at producere den på baggrund af vindmøllestrøm kan man bidrage til at balancere el-systemet og samtidig bringe grøn strøm ind i transportsektoren. Det er efter Tejs Laustsen Jensens mening et af de områder, som VLAK-Regeringen bør tage med i sin klimaplan.


- For selvom det projekt som NEL med flere har fået EU’s opbakning til i dag er stort, så er det i sagens natur langt fra nok. Der er brug for en samlet plan for at omstille alle dele af transporten og ikke mindst se den i sammenhæng med udbygningen med vindmøller m.m. Det bør være centralt i klimaplanen, siger Tejs Laustsen Jensen, der afslutningsvis glæder sig over, at der i tillæg til den grønne transport, også er danske arbejdspladser i projektet.
  

- Danmark er i verdenseliten, hvad angår grøn energi og brint- og brændselscelleteknologi. Og meget af den infrastruktur der skal bruges, vil være ”Made in Denmark”. Men potentialet er langt større, og også her gælder, at der er brug for et stærkt hjemmemarked, så det kræver også en dansk satsning på området, siger Tejs Laustsen Jensen.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Turistbusser og taxier skal med i de fremtidige støtteordninger
- Magasinet Bus 5 - 2020 er udkommet
- Arbejdstilsynet tager igen på tilsyn
- Færgerederi forbereder sig til at sejle med passagerer igen
- Rederi sender større hurtigfærge til Bornholm
- Motorcyklist sparkede sidespejl af bus
- Betalingsfrister forlænges og giver virksomheder over 100 milliarder kroner ekstra likviditet
- Coronakrise giver økonomisk tilbageslag i 2020
- Postkassen er åben for forslag og idéer
- Skandinavisk flyselskab genoptager flyvningen på en række ruter
- Taxi’er får afskærmning
- Økonomisk ekspertgruppe kommer med forslag til udfasning af hjælpepakker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst