Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
BRINTBRANCHEN OM EU-STØTTE TIL BRINTBUSSER:

Det er et vigtigt rygstød til grøn transport i Danmark

Torsdag 4. oktober 2018 kl: 12:41
Af: Redaktionen

Brintbranchen i Danmark er begejstrede over, at EU har udvalgt projektet H2BusEurope til at modtage omkring 40 millioner euro i tilskud. Det forventes at tilskuddet vil bringe godt 200 brintbusser til Danmark og dermed kan potentielt 10 procent af Danmarks bybusser køre på brint om få år

- Det er et kæmpe skridt fremad - både for branchen og for omlægningen af den grønne transport - og det kan potentielt være med til at bringe Danmark i den globale superliga, når det gælder fossilfri transport og udnyttelse af vindenergi, siger Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen i en kommentar.
 

Det er EU-programmet Connecting Europe Facility program (CEF), der har udvalgt projektet med dansk deltagelse til støtte, og det er blandt andet virksomheden NEL Hydrogen, der har produktionsanlæg i Herning, der står bag projektet. Projektets formål er at få 600 brintbusser på gaden i udvalgte dele af Europa - herfra omkring 200 i Danmark.


- Transportsektoren har været den grønne omstillings evige smertensbarn, men med potentielt 200 busser på danske veje, et dette et meget vigtigt skridt i den rigtige retning. Vi ved samtidig, at busser typisk kører i bymiljøer, hvor der også kan være udfordringer med luftkvaliteten, og også her vil der ske en betydelig forbedring med et stort antal brintbusser på vejene, da brintbusser ikke udleder andet end vand, siger Tejs Laustsen Jensen.
 

Brintdirektøren påpeger desuden, at de mange busser kan have andre positive følgevirkninger for den grønne omstilling.
 

Brintbusser skal i sagens natur bruge brint, og ved at producere den på baggrund af vindmøllestrøm kan man bidrage til at balancere el-systemet og samtidig bringe grøn strøm ind i transportsektoren. Det er efter Tejs Laustsen Jensens mening et af de områder, som VLAK-Regeringen bør tage med i sin klimaplan.


- For selvom det projekt som NEL med flere har fået EU’s opbakning til i dag er stort, så er det i sagens natur langt fra nok. Der er brug for en samlet plan for at omstille alle dele af transporten og ikke mindst se den i sammenhæng med udbygningen med vindmøller m.m. Det bør være centralt i klimaplanen, siger Tejs Laustsen Jensen, der afslutningsvis glæder sig over, at der i tillæg til den grønne transport, også er danske arbejdspladser i projektet.
  

- Danmark er i verdenseliten, hvad angår grøn energi og brint- og brændselscelleteknologi. Og meget af den infrastruktur der skal bruges, vil være ”Made in Denmark”. Men potentialet er langt større, og også her gælder, at der er brug for et stærkt hjemmemarked, så det kræver også en dansk satsning på området, siger Tejs Laustsen Jensen.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst