Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Mindre vestjysk by få nyt og mere sikkert busstoppested

Onsdag 13. september 2023 kl: 10:59
Af: Redaktionen

Vejdirektoratet sætter gang i arbejdet med at opføre et nyt busstoppested i den lille by Stenderup-Krogager, der ligger på Rute 30 mellem Esbjerg og Grindsted. Dermed bliver det mere sikkert for busser at holde ind og samle skolebørn op

Når busser på rute 30 i Sydjylland stopper op for at samle passagerer op i Stenderup-Krogager, så har de ikke meget plads at brede sig på. Det betyder, at de delvist er nødt til at holde på kørebanen, så bagvedkørende trafikanter ikke kan komme forbi, hvilket har skabt flere farlige situationer.


Derfor er Vejdirektoratet gået i gang med at etablere en buslomme på begge sider af Tingvejen, så den trafikerede strækning bliver mere sikker for trafikanter.


Entreprenøren tog fornyligt hul på opgaven, og Vejdirektoratet forventer, at det nye busstoppested er klar til at blive taget i brug sidst i oktober.


- Der har længe været et ønske om at få lavet buslommer på Tingvejen, så det er glædeligt, at vi nu kan komme i gang. Det er en travl strækning, så det er vigtigt, at sikkerheden er i orden, siger Niklas Hovmøller Sørensen, der er projektleder ved Vejdirektoratet.


- Når de nye buslommer står klar, er det slut for bagvedkørende med at svinge over i den modsatrettede kørebane for at foretage overhalinger, fremhæver han.


Arbejdet med at bygge buslommen foregår ved, at arealet bliver ryddet for at gøre plads til det nødvendige jordarbejde, hvorefter der bliver udlagt asfalt og fortov.


Mens arbejdet står på, vil det have påvirkning på trafikken, hvor der kan opstå kødannelse i myldretiden. Begge kørebaner er åbne, og der er ikke planlagt spærringer. Der vil dog blive skiltet med nedsat hastighed.Fakta om projektet:
Projektet udspringer af Infrastrukturplan 2035, hvor der er afsat 50 millioner kroner årligt i 2022 og 2023 til at skabe bedre busfremkommelighed i hele landet.

Entreprisen er udbudt under det dynamiske indkøbssystem LOK-FOR, hvor små og mellemstore entreprenørvirksomheder kan byde ind. Udbuddet blev vundet af Freiberg Gruppen.


Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Irsk lavprisflyselskab er tilbage med base i København
- Tidsplanen for elektriske tog er ændret
- Passagertal i sydjysk lufthavn når ny rekord
- Ændringsbekendtgørelse om årlig regulering af minimumstimesatser for aflønning af chauffører er udstedt
- Fredag 1. december 2023 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Trafikselskab fyrede flextrafikvognmand
- Gurli Refsgaard glæder sig til endnu en dag bag rattet
- Partier til venstre for regeringen er bekymrede for udhuling af turistbuschaufførers arbejdsvilkår

- Batteri-elektriske chassiser fra Volvo Busser er basis for spansk bybusproduktion
- Magasinet Bus 11 - 2023 er udkommet
- Dansk og svensk statsstøtte til rekapitalisering af SAS har fået ny EU-godkendelse
- Ladeinfrastrukturen til personbiler har overhalet forventningerne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst