Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Kommune i Sønderjylland siger ja til plan for stort PtX-anlæg

Fredag 2. december 2022 kl: 11:13
Af: Redaktionen

På et byrådsmøde onsdag vedtog byrådet i Aabenraa Kommune en lokalplan, der er udarbejdet for at give mulighed for etableringen af et stort Power-to-X-anlæg ved Kassø vest for Aabenraa. Virksomheden European Energy har allerede søgt om tilladelser til at opføre verdens største e-methanol-anlæg i området

Planerne om et Power-to-X-anlæg ved Kassø er i gang, og på onsdagens byrådsmøde vedtog byrådet den lokalplan, der sikrer muligheden for etableringen af PtX-anlægget


Lokalplanen har blandt andet til formål at udlægge området til erhverv med særlige beliggenhedskrav, og med vedtagelsen kan arbejdet med etableringen af verdens største e-methanol-anlæg fortsætte.


- Jeg er meget glad for, at vi i dag har vedtaget lokalplanen på området. Tilbage i maj fik vi meldingen om, at Bolig- og Planstyrelsen gav os tilladelse til at fortsætte arbejdet, og allerede dengang var planerne at få vedtaget en lokalplan, så vi kan komme i gang. Det er samtidig begyndelsen til et stort, og meget ambitiøst byggeri, der på alle måder flugter med den ambitiøse målsætning og tilgang vi har på den grønne omstilling, siger borgmester Jan Riber Jakobsen (K) og fortsætter:


- European Energy har allerede budt sig til i området, og planerne om et PtX-anlæg i den størrelsesorden som et af verdens absolut største er en måde at få Aabenraa Kommune på landkortet - også når det kommer til den grønne omstilling.


PtX-anlægget vil ved etableringen kunne producere grøn methanol ved hjælp af strøm fra nærliggende solenergianlæg, vand og CO2. Anlægget giver endnu større forudsætninger for at udnytte mulighederne for produktion af grøn energi samt opfylde Aabenraa Kommunes målsætninger på området for reduktion af CO2. 


- Det er et stort skridt i den grønne omstilling, at vi i dag har vedtaget lokalplanen, der giver mulighed for et PtX-anlæg. Det er en ambition i vores udviklingsplan 2035 – Det Gode Liv – at vi er med til at skabe den grønne udvikling, blandt andet gennem nye, grønne teknologier som PtX-anlæg. Vi vil være frontløbere for grøn energi, og det mener jeg, at vi tager et skridt på vejen til med vedtagelsen i dag, siger Dorte Soll (S), der er formand for Udvalget for Plan, Teknik og Landdistrikter og fortsætter:


- Vi har en ambition om at reducere kommunens Co2-aftryk med 70 procent inden 2030. Med et PtX-anlæg tager vi et ansvar, der rækker ud over det – vi bygger ovenpå og tager et endnu større ansvar, da den grønne energi, som et anlæg af den her størrelse producerer, jo ikke kun kommer Aabenraa Kommune til gavn. Vedtagelsen her er et markant bidrag til den grønne omstilling, og det glæder jeg mig over.


Power-to-X-anlægget skal bruges til at omdanne elektricitet fra eksempelvis solcelleanlæg til andre former for grøn energi som brint eller metanol, der senere kan levere energi til eksempelvis skibe.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Brintteknisk virksomhed udnævner konstitueret direktør til ny direktør
- Uforpligtende aftale skal se på udvikling af lastbilførerhus
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Stort batteri i Maglebylille skal lagre strøm til lufthavn på Amager
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift
- Maritim ekspert er nomineret til bestyrelsespost i brintteknologisk Aalborg-virksomhed
- Transportkoncern med mange trailere indgår aftale om CO2-transport
- Klimaplan og myndigheder udfordrer affaldsvognmænd

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst