Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Flyselskab ønsker elektriske fly i fremtiden

Fredag 16. september 2022 kl: 12:06
Share  


Af: Redaktionen

Det skandinaviske flyselskab, SAS, har underskrevet en hensigtserklæring - Letter of Support -med Heart Aerospace om muligheden for at tilføje deres nye elektriske fly, ES-30, til SAS’ regionale flyflåde

SAS fremhæver, at hensigtserklæringen har potentialet til at blive et markant skridt på SAS’ vej mod bæredygtighed og åbner for nul-emissionsfly på ruter inden for Skandinavien. 


Det elektriske fly vil efter planen blive certificeret til kommercielle flyvninger fra 2028.


- Sammen med hele branchen har vi ansvaret for at gøre luftfart mere bæredygtig. SAS er dedikeret til at transformere luftfarten, så kommende generationer kan fortsætte med at forbinde verden og nyde fordelene ved at rejse - men med et mere bæredygtigt aftryk. Støtteerklæringen med Heart Aerospace er et vigtigt skridt i den retning, siger SAS's koncernchef, Anko van der Werff.


ES-30 har en fuldelektrisk rækkevidde på 200 kilometer. Der er installeret et reserve-hybridsystem til at sikre reserveenergikrav uden at gå på kompromis med batterirækkevidden. Reserve-hybridsystem et kan også bruges på længere ture til at supplere den elektriske kraft, der leveres af batterierne. 
I det tilfælde får ES-30 en rækkevidde på 400 kilometer med 30 passagerer og fleksibilitet til at flyve op til 800 kilometer med 25 passagerer, inklusive de typiske reserver, som fly skal have med.


- Det elektriske fly vil være et fremragende supplement til vores eksisterende flåde, der betjener kortere og tyndere ruter i Danmark, Norge og Sverige på en mere bæredygtig måde. Den innovation og ny teknologi dette repræsenterer, vil føre os mod vores fremtidige mål om at blive en nulemissionsindustri, siger Anko van der Werff.


SAS vil også være en del af Heart Aerospaces nye Advisory Board og hjælpe med at definere kravene til ES-30-flyet. Partnerskabet mellem SAS og Heart Aerospace er det næste skridt mod at sikre mere bæredygtige flyrejser for de kommende generationer.


SAS gik sammen med Heart Aerospace om at drive udviklingen af elektriske fly helt tilbage i 2019.
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Passagertallet gik ned i nordjysk lufthavn
- Lufthavn i Midtjylland lukker ned - for en ukendt tid
- Nordjysk lufthavn får direkte flyforbindelser til Spanien
- København får to flyselskaber på rute til New York
- Im- og eksporten faldt i september
- Direkte rute fra København til New York fortætter ind i vinterprogrammet
- Lufthavn på Djursland for rute til spansk Middelhavsø
- Lavprisflyselskab lancerer 10 nye ruter fra Danmark
- Importkontrollen bliver skærpet for fragt med skib, vej og tog
- Toldere har tilbageholdt over 160.000 ulovlige piller i år
- Passagertallet i lufthavn på Amager steg i oktober
- Jysk lufthavn får nyt flyselskab på afgangstavlerne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst