Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Midtjysk lufthavn noterede passagerrekord i sommerens sidste måned

Torsdag 1. september 2022 kl: 12:36
Share  


Af: Redaktionen

Antallet af passagerer i Billund Lufthavn satte med 436.012 passagerer rekord i august 2022. I forhold til august 2019 - året før corona-tiden - er det en fremgang på 11,8 procent

- Siden 2010 har vi vækstet kontinuerligt med 3-6 procent årligt kun afbrudt af corona, og det har været rigtig gode resultater. Det er med de vækstrater, vi skal nå vores mål om syv millioner passagerer i 2040, siger Jan Hessellund, der er administrerende direktør i Billund Lufthavn.


- Derfor kan det virke surrealistisk at stå med så massive vækstrater. Men nu har vi sat månedsrekord for den enkelte måned siden april. Det har krævet og kræver en helt særlig indsats af vore medarbejdere. Så en stor tak skal lyde til alle i Billund Lufthavn for at lykkes med disse rekorder, siger han videre.


Dyrt laks giver nedgang i cargo
Mens der er fremgang i passagertallet i Billund Lufthavn, var der i august en nedgang på 202 ton i forhold til august sidste år. Det varer til en tilbagegang på 3,2 procent. En af årsagerne til nedgangen er laks, der er ramt af prisstigninger, og det giver en markant nedgang af salget af laks til eksempelvis USA.


-  Normalvis fragter vi store mængder laks, og her har prisstigningerne været direkte årsag til mindre salg - og dermed mindre fragtmængder. Det er én af de store årsager til, at vi ser nedgang igen i den her måned. Vi ser med stor sandsynlighed ind i nogle måneder med nedgang, men vi forventer stadig et nyt rekordår i år, siger Jan Hessellund.
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Passagertallet gik ned i nordjysk lufthavn
- Lufthavn i Midtjylland lukker ned - for en ukendt tid
- Nordjysk lufthavn får direkte flyforbindelser til Spanien
- København får to flyselskaber på rute til New York
- Im- og eksporten faldt i september
- Direkte rute fra København til New York fortætter ind i vinterprogrammet
- Lufthavn på Djursland for rute til spansk Middelhavsø
- Lavprisflyselskab lancerer 10 nye ruter fra Danmark
- Importkontrollen bliver skærpet for fragt med skib, vej og tog
- Toldere har tilbageholdt over 160.000 ulovlige piller i år
- Passagertallet i lufthavn på Amager steg i oktober
- Jysk lufthavn får nyt flyselskab på afgangstavlerne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst