Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Tidligere branchedirektør er et af flere nye medlemmer i havnebestyrelse

Fredag 28. januar 2022 kl: 10:09
Share  


Af: Redaktionen

Aarhus Havn, der er Danmarks største erhvervshavn, har fået ny bestyrelse. Tidligere branchedirektør i DI Transport, Michael Svane, er sammen med tidligere rådmand i Aarhus Bünyamin Simsek (V) og byrådsmedlem Jan Ravn Christensen (SF) trådt ind i bestyrelsen

Bestyrelsen får Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard (S) som formand og direktør Agneta Björkman som næstformand.


Den nye bestyrelse kommer til at stå med ansvaret i en periode, der er strategisk meget vigtig for Aarhus Havn's fremtid. Allerede i løbet af indeværende år forventer Aarhus Havn's ledelse, at der bliver givet grønt lys fra myndighederne i forhold til virksomhedens ansøgning om en havneudvidelse. Derefter vil udvidelsen blive sat i gang så hurtigt som muligt, men forventes først at være endelig gennemført i 2050.


Ifølge Thomas Haber Borch, der er direktør i Aarhus Havn, står Aarhus Havn overfor en lang række helt essentielle beslutninger i forhold til at skabe et nyt havneafsnit med terminaler, der om nogle år kan modtage intelligente skibe, der sejler autonomt og sikkert ind i havnen på fossilfrit brændstof.


- Den teknologiske udvikling i vores branche går virkelig hurtig, og den er drevet af meget store og stærke aktører. Derfor er der slet ingen tvivl om, at det, vi i dag kender som en erhvervshavn, vil blive forandret af ny forskning, udvikling og innovation i nær fremtid, siger Thomas Haber Borch.


Aarhus Havns bestyrelse består fra 1. januar 2022 af: 
Borgmester Jacob Bundsgaard (S), byrådsmedlem Bünyamin Simsek (V), byrådsmedlem Jan Ravn Christensen (SF), direktør Agneta Björkman, rådgiver og tidligere branchedirektør i DI Transport Michael Svane, logistikdirektør Ole Thomsen, advokat og partner Line Markert, bestyrelsesformand Lars Fornais og lods Tom Linneberg (medarbejdervalgt).
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Rederiorganisation vil have en genvej til mere havvind
- Svensk rederi har fået en kvinde på broen på en af sine største færger
- Øresundsfærger sejler mere og mere bæredygtigt
- Svensk havn er klar til metanol
- Færgerederi skruer op for vindenergien
- Politikere kritiserer mangelfuldt nordisk transportsamarbejde
- Kran-koncern investerer en milliard kroner i store kraner
- Rederi havde mere fragt med på sine færger - og flere passagerer
- Koncern med flere færgeruter fik en god start på 2022
- Formodet pirat er blevet tiltalt
- Dansk rederi-koncern køber tysk tog-operatør
- Sydvestjysk havn vil investere trecifret millionbeløb i mere infrastruktur

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst