Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Lille stigning i ladestandere i oktober

Torsdag 2. december 2021 kl: 11:54
Share  


Af: Redaktionen

Lille stigning i ladestandere i oktober
Den røde linje angiver landsgennemsnittet på 0,82 ladepunkter pr. tusinde indbyggere. (Kilde: Transportministeriets beregninger på baggrund af data fra ChargeX Analytics)

Nyt månedsnotat viser udviklingen i ladeinfrastrukturen og bestanden af el- og plugin-hybridbiler i Danmark. I løbet af oktober kom der eksempelvis 75 nye offentlig tilgængelige ladepunkter til

I dag er der registreret over end seks gange så mange el-biler, det der var i 2018. I samme periode er antallet af offentligt tilgængelige oplademuligheder fordoblet. I oktober blev antallet øget en smule med 75 nye ladepunkter.


- Når vi ser flere grønne biler på vejene, stiger efterspørgslen også på steder, hvor de kan lades op. Mange kan lade derhjemme, men der er også brug for, at der kan lades på vejen mellem vores gøremål, siger transportminister Benny Engelbrecht (S) og fortsætter:


- Det arbejder vi selvfølgelig på - både med investeringer, medfinansiering og bedre strukturelle og lovgivningsmæssige rammer. Målet er, at potentielle el-bilejere ikke vælger den grønne bil fra, fordi der er for lang ventetid ved landets ladestandere. Derfor er det vigtigt at både operatører, kommuner, regioner og staten bakker op om at forbedre ladeinfrastrukturen i hele landet.


For at skabe overblik over udviklingen på ladestandermarkedet indkøber Transportministeriet data om markedet fra ChargeX Analytics. Ministeriet udgiver fremover løbende en kort oversigt over, hvordan ladeinfrastrukturen udvikler sig, herunder hvilke kommuner, der har flest ladestandere pr. 1.000 indbyggere, fordelingen af typer af ladestandere og udviklingen i andelen af grønne biler i bilparken.


Interesserede kan hente notatet "Udvikling i ladeinfrastruktur og bestand af el- og plug-in-hybridbiler" her:

Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Venstre-politiker skal være direktør i transportorganisation
- S-buslinie vil få kortere køretid
- Københavns trafikale banehjerte bliver digitalt
- Odenses politikere finder flere penge til Citybusser og morgenbusser
- Restriktioner fortsætter måneden ud
- Brintbus er klar til drift i København
- Lufthavnen på Amager kom op på knap 9,2 millioner passagerer i 2021
- Fragten til Storbritannien er blevet mere normal
- Færdselsstyrelsen har reguleret en række gebyrer
- I må ikke svigte Østbanen
- Ø-havn får ny chef for krydstogt
- Regulering af markedsovervågning på færdselsområdet flyttes til Sikkerhedsstyrelsen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst