Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Mandskab fra Frømandskorpset blev angrebet af pirater - og svarede igen

Torsdag 25. november 2021 kl: 11:02
Share  


Af: Redaktionen

Mandskab fra Fregatten Esbern Snare, der er udsendt til Guineabugten for at være med til at sikre søvejene for handelsskibe i området, standsede onsdag en hurtigtsejlende båd med otte pirater om bord. Under en kort ildkamp, hvor mandskab fra Frømandskorpset besvarede beskydning fra piraterne, mistede fire pirater livet, en blev såret, mens de tre andre var uskadte. De døde pirater blev sammen med den sårede og de tre uskadte bragt om bord på den danske fregat

Forsvarskommandoen forklarer, at Fregatten Esbern Snares besætning onsdag reagerede på efterretninger om forhøjet risiko for pirateri i farvandet syd for Nigeria. Skibet sejlede derfor i den retning og sendte sin Seahawk-helikopter i forvejen for at observere.
 

Helikopterens besætning fandt ud på eftermiddagen i et område med en række handelsskibe en hurtigtgående motorbåd med otte mænd ombord. Ombord på den hurtigtgående motorbåd kunne helikopterens besætning se en række af de redskaber, man forbinder med pirateri - eksempelvis stiger.


Esbern Snare var hen under aftenen tæt nok på til at sende Frømandskorpset af sted i deres hurtiggående RHIB-både for at gå ombord i piratskibet.
 

Esbern Snare kaldte piraterne op for at bringe dem til standsning, så de danske soldater kunne komme ombord. Da piraterne ikke reagerede, afgav de danske styrker varselsskud ifølge deres beføjelser. Piraterne åbnede derefter ild direkte mod frømændene fra det danske specialkorps, der reagerede i selvforsvar og besvarede ilden fra piraterne.
 

Der fulgte en kort ildkamp. Ingen danske soldater kom til skade, men fem pirater blev ramt. Fire af piraterne afgik ved døden. En blev såret.
 

Efter ildkampen sank piratskibet. De otte pirater blevet taget ombord på Esbern Snare, hvor den ene sårede blev behandlet for sine skader.
 

Den tværministerielle arbejdsgruppe vil håndtere, hvad der skal ske med piraterne.


Statminister Mette Frederiksen (S) og Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen (V) besøger i disse dage Ghana. Det var planen, at de skulle besøge den danske fregat, men besøget er blevet aflyst, da det ikke kan lade sig gøre rent praktisk.
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havn i Østvendsyssel har fået nye medlemmer i bestyrelsen
- - God grøn ambition fra rederierne
- Dansk flag rykker en plads op på listen over store flagstater
- Tysk transport- og logistikvirksomhed udvider med nyt salgskontor i Norge
- Miljøkonsekvensrapport for udvidelse af Aarhus Havn er sendt i høring
- Fragten til Storbritannien er blevet mere normal
- Fyrværkeri skal nå højt op over høje skibe
- Færger skal lægge til i nyt leje i Göteborg
- - Det har aldrig været kedeligt
- 3D-print af motordele kan gøre fragtskibe mere miljøvenlige
- Danmark skal trække den globale omstilling af skibsfarten
- Ø-havn får ny chef for krydstogt

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst