Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Transportarbejdet er efter et års vækst faldet en smule tilbage

Fredag 17. september 2021 kl: 09:44
Share  


Af: Redaktionen

Det samlede transportarbejde (gods gange distance) med danske lastbiler faldt ifølge de seneste tal fra Danmarks Statistik med 1 procent i andet kvartal 2021 sammenlignet med kvartalet før og endte på 3,871 milliarder tonkilometer, når der korrigeres for sæsonudsving. Sammenlignet med det tilsvarende kvartal 2020, hvor transportarbejdet var på 3.612 milliarder tonkilometer, er der tale om en stigning på 259 milliarder tonkilometer, hvilket svarer til 7,2 procent

Ifølge tallene fra Danmarks Statistik er den nationale kørsel faldet på 3 procent, mens den internationale kørsel steg 11 procent i andet kvartal sammenlignet med kvartalet før. National transport udgør 85 procent af de danske lastbilers samlede transportarbejde.


Færre konkurser markerede sig i flere tonkilometer
Danmarks Statistik angiver, at i perioden fra 2015 til 2019 steg antallet af konkurser i vognmandsbranchen fra i gennemsnit 11 konkurser i kvartalet i 2015 til 26 konkurser i kvartalet i 2019. I 2020 blev antallet af konkurser halveret i forhold til året før med 13 konkurser pr kvartal, mens de første to kvartaler i 2021 er på niveau med 2019.


De danske lastbilers transportarbejde faldt sideløbende med de stigende antal konkurser siden 2015, men har siden første kvartal 2020 været stigende og steg 12 procent fra fjerde kvartal 2019 til fjerde kvartal 2020. Stigningen har i 2021 været aftagende.


Antallet af nyregistrerede lastbiler har været relativ konstant på omkring 1.200 lastbiler i kvartalet frem til midten af 2019. I 2019 faldt det til omkring 1.000 nyregistrerede lastbiler i kvartalet.Konkurser i vognmandsbranchen og antal nyregistrerede lastbiler. (Kilde: Danmarks Statistik)


Øvrige kørsel er tredjelandskørsel (kørsel mellem to andre lande end Danmark) og cabotagekørsel (kørsel internt i et andet land end Danmark). (Kilde: Danmarks Statistik)


Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Anlæg omdanner energi fra vind til energi i brint - og vinder bæredygtighedspris
- Leveringssikkerhed og kvalitet er nøglen til succes
- EU-Kommissionen undersøger postkompensation på 224 millioner kroner i 2020
- Fransk bil til varer- og personer får brint-elektrisk drivline
- Det haster med national Power-to-X-strategi
- Trepartsaftale om voksen- og efteruddannelse bliver forlænget et år
- Fredag 15. oktober 2021 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Vrede over vejarbejde var vejen til vold
- Postbiler på klippeø bliver elektriske
- CFO-en er rullet ind fra Rumænien
- Store fangstredskaber til store fiskefartøjer kræver en stor lastbil med kran
- Klimaneutrale lastbiler kræver store investeringer, som virksomhederne ikke kan løfte alene

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst