Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Færdselsstyrelsen har fået en bil med blåt blink på taget

Mandag 10. maj 2021 kl: 11:31
Af: Redaktionen

Siden september 2020 har Færdselsstyrelsen på egen hånd kunnet vinke lastbiler og andre tunge køretøjer ind til vejsidesyn for at kontrollere deres sikkerheds- og miljømæssige stand. Indtil da blev vejsidesynet alene afviklet i samarbejde med politiet. Fremover kan Færdselsstyrelsens folk bruge endnu et værktøj til at gøre vejsidesyn både mere sikkert og effektivt - der er sat blåt blink på en af Færdselsstyrelsens biler

- Vejsidesynet er med til at sikre, at der ikke kører farlige lastbiler rundt med fejl og mangler, der potentielt kan skabe farlige situationer i trafikken. Det er en vigtig opgave, Færdselsstyrelsen løfter og der skal tjekkes mere end 5000 lastbiler om året, så de har brug for alle de redskaber, de kan få, for at gøre vejsidesynene hurtige og effektive. De blå blink på bilen er med til at vise, at her kommer en ansvarshavende myndighed, som lastbilerne skal stoppe for, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).


Transportministeren var fredag i sidste uge med på de første ture med bilen med det blå blink, hvor Færdselsstyrelsen også benyttede den såkaldte vinkeret. Her var ministeren med til at vinke lastbiler ind til siden og gennemføre vejsidesyn.


I første omgang kører Færdselsstyrelsen med blå blink på en forsøgsordning, som skal evalueres efter seks måneder.


Færdselsstyrelsen skal kontrollere over 5.000 køretøjer hvert år
Alle medlemslande i EU er forpligtet til at gennemføre vejsidesyn på et antal køretøjer, der svarer til fem procent af de registrerede tunge køretøjer i landet. Vejsidesynet omfatter dog både danske og udenlandske køretøjer.
I Danmark svarer det til, at Færdselsstyrelsen skal kontrollere mindst 5.233 køretøjer årligt, og det antal forventer styrelsen at nå i 2021.


- Vores kontrollører ser rigtig mange køretøjer hvert år og er på den måde med til at gøre vejene så sikre som muligt for alle at færdes på. De gør det godt. Og med både vinkeret og nu også blå blink, har de fået endnu bedre værktøjer til at løse opgaven så effektivt som muligt, siger direktør i Færdselsstyrelsen, Stefan Søsted.


I 2020 kontrollerede Færdselsstyrelsen 4.592 køretøjer ved vejsidesyn, hvor 106 af dem blev pålagt begrænsning af brug af lastbilen eller fik et direkte kørselsforbud.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst