Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Almen fond donerer 45 millioner kroner til maritim fonds

Tirsdag 23. februar 2021 kl: 12:24
Af: Redaktionen

Den Danske Maritime Fonds aktiviteter er styrket de næste tre år efter en donation fra A.P. Møller Fonden på 45 millioner kroner. Pengene skal gavne både udvikling og vækst på tværs af det Det Blå Danmark

Med en bevilling på op til 45 millioner kroner sender ’A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål’  - eller i daglig tale ”A.P. Møller Fonden” - nu en ordentlig check til Den Danske Maritime Fond.


Donationen fra fonden "A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål" vækker glæde hos Den Danske Maritime Fond, hvor formanden er taknemmelig over donationen. Pengene vil ifølge ham skabe udvikling og vækst i hele Det Blå Danmark.


- Vi kan i Den Danske Maritime Fond bidrage med en række aktiviteter, som på tværs af branchen gøre en forskel i forhold til, at vi i Danmark kan bevare vores globale førerposition i den maritime industri. Vi har nemlig som fond en særlig mulighed for at bygge bro på tværs af uddannelsesinstitutioner, virksomheder og forskningsmiljøerne, og på den måde styrke konkurrenceevnen i den maritime branche, siger formand for Den Danske Maritime Fond Tommy Thomsen.


Den Danske Maritime Fonds almennyttige virksomhed dækker over en bred palette af aktiviteter, der styrker branchen i verdens femte største søfartsnation og syvende største maritime industri. Fonden har en ambition om, at så mange som muligt søger om støtte fra fondens almennyttige projekter. Fonden inviterer derfor bredt til ansøgninger fra Det Blå Danmark og vil arbejde med at øge synligheden overfor branchen.


- Vi kommer til at koncentrere os om udviklingsprojekter indenfor blandt andet digitalisering og grøn omstilling. Og for os er det et mål i sig selv, at vi får ansøgninger fra hele landet og fra alle faglige områder i branchen. Det vil vi lægge os i selen for at sikre. Jeg ser i hvert fald frem til, at Den Danske Maritime Fond får endnu flere gode projekter at tage stilling til. Og med donationen fra A.P. Møller Fonden er jeg sikker på, at det lykkes, siger Tommy Thomsen.


Den Danske Maritime Fond støtter hvert år en bred række aktiviteter i Det Blå Danmark. Derfor er man også hos Danske Rederier taknemmelig for donationen fra A.P. Møller Fonden.


- Det er altafgørende, at Den Danske Maritime Fond fortsat kan tænke langsigtet og bidrage til, at Det Blå Danmark er på forkant, når det gælder digitalisering og den grønne omstilling.  Det kan de med denne flotte donation fra A.P. Møller Fonden. Vi er heldige at have så stærke maritime fonde i Danmark, som kan trække de maritime erhverv i den rigtige retning til gavn for både erhvervet og det omkringliggende samfund, siger Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør i Danske Rederier.


Om Den Danske Maritime Fond
  • Den Danske Maritime Fond er en privat, erhvervsdrivende fond
  • Fondens formål er at yde økonomisk støtte til initiativer, der kan medvirke til at fremme vækst af dansk skibsfart og/eller dansk værftsindustri inklusive maritime udstyrsproducenter, således at nye arbejdspladser skabes, og branchen styrkes internationalt




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- Havneselskab med tre havne holdt godsomsætningen
- Finsk rederi har åbnet rute mellem Skåne og Polen
- Bornholms største havn nåede rekordomsætning og et resultat over det forventede
- Mobilkran kan løfte 144 ton og øger kapaciteten
- Dansk rederikoncern udvider sit logistiknetværk til Tyrkiet
- Svensk rederi-koncern vil udvide uden for Europa
- Rederi og havne arbejder på landstrøm til containerskibe

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst