Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Toldere i lufthavn fandt knap valuta for tre millioner kroner i kontanter

Torsdag 19. november 2020 kl: 10:53
Share  


Af: Redaktionen

Under en todages aktion i Københavns Lufthavn standsede toldere blandt andet seks rejsende, der havde valuta for i alt knap tre millioner kroner med i kontanter. Toldstyrelsen oplyser, at de seks rejsende, der blev tilbageholdt af toldere i lufthavnen, forsøgte at smugle de mange kontanter ud af Danmark

Fundene er sket i forbindelse med en todages aktion, som Toldstyrelsen afholdt i begyndelsen af november målrettet potentiel hvidvask af store, uanmeldte kontantbeløb, som rejsende tager med til eller fra Danmark. 


- Der er tale om opsigtsvækkende mange kontanter fordelt på relativt få rejsende. Aktionen bekræfter, at kontantudførsler til udlandet er et område, der er vigtigt for os at have fokus på, siger kontorchef på kontrolområdet, Henrik Pagh Kold, der er tilfreds med aktionen.


- Foruden de konkrete tal har aktionen givet os brugbar viden til brug for prioritering af vores generelle kontrol og vejledningsindsats, siger Henrik Pagh Kold videre.


De seks rejsende medbragte alle kontanter, der i størrelsesordenen svarer til 100.000 kroner og opefter. Én af de rejsende medbragte knap to millioner i kontanter og fået en bøde på 250.000 kroner. Politiet har opkrævet bøder for i alt 700.000 kroner.


Toldstyrelsen foretager løbende kontroller af rejsende, der forsøger at udføre uangivne kontanter. Rejsende, der rejser ind, ud eller gennem Danmark med et beløb, der svarer til 75.000 danske kroner eller mere, skal angive beløbet til Toldstyrelsen. 


Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Koncernchef flyver fra flyselskab
- Arbejdsrelaterede coronatest går fri af beskatning som personalegode
- Negativ coronatest er et krav for at komme til Danmark
- 2020 var godt for brint - 2021 bør blive markant bedre
- Passagertal faldt til en trediedel i nordjysk lufthavn
- Skærpede indrejserestriktioner for udlændinge med bopæl i Storbritannien er blevet forlænget
- Passagerer fra Storbritannien skal vise negativ corona-test
- Tysk og luxembourgsk transport- og logistik-koncern udvider samarbejde med ugentlige flyafgange
- - COVID-19 tog livsgreb på vores samfund
- Opkøb er faldet på plads
- Bornholm får endnu en forbindelse
- Fly fra Storbritannien formenes adgang til luftrummet over Danmark

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst