Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Alle Arriva-tog har fået udstyr til digitale signaler

Fredag 6. november 2020 kl: 12:04
Share  


Af: Redaktionen

Banedanmarks signalprogram satte i oktober sammen med Arriva og Alstom punktum for udrustningen af Arrivas Lint41-togsæt med det nye digitale signalsystem (ERTMS). Thilde Restofte Pedersen, der er direktør for Signalprogrammet i Banedanmark, kalder det for et vigtigt skridt på vejen mod fremtidens jernbane

Med udstyret til digitale signaler i alle 43 Lint41-togsæt er Arriva's tog klar til at køre på strækninger med ERTMS-signalsystem. 


- Vi er meget glade for, at vi med Arriva og Alstom er nået i mål med at udruste alle Arrivas Lint41-togsæt med det nye signalsystem. Det forventer vi vil være til stor glæde ikke mindst for passagererne, der gerne skulle opleve flere tog til tiden og færre forsinkelser, som skyldes signal-fejl. Derfor er det en vigtig milepæl, som vi med Arriva har nået, siger Thilde Restofte Pedersen og fortsætter:


- Lige fra starten har Arriva og dets medarbejdere vist stort engagement og samarbejdsvilje, og at de havde styr på opgaven. Det ville være for meget at sige, at der ikke har været sten på vejen der-hen, men det har været en fornøjelse at opleve, hvordan selv de mest utrolige forhindringer er blevet overkommet. Jeg takker derfor for et forbilledligt godt og stærkt samarbejde med Arriva.


Hos Arriva er man også tilfredse med at være nået i mål med udrustningen af togsættene:


- Efter en lang rejse med masser af tests, installationer og godkendelser kan vi nu endelig sætte punktum for det store projekt, som på sigt vil betyde, at kunderne vil opleve en mere stabil tog-drift med flere tog til tiden. Arriva har haft en lang proces i gang omkring uddannelse af vores lokomotivførere, så de er blevet uddannet i at betjene det nye udstyr. Desuden har de gennemgået en længere uddannelse i betjening og regler for kørsel på strækninger med ERTMS-sikringsanlæg, siger Lars Ditlevsen, der er Head of Engineering hos Arriva.


Togdirektør i Arriva, Susanne Hejer takker for et solidt samarbejde med Banedanmark og leverandøren, Alstom, som har stået for installationen af det nye signalsystem i Arriva-togene:


- Samarbejdet med både Banedanmark og Alstom er forløbet meget positivt og har været præget af en meget proaktiv indstilling fra alle parter med at løse opgaverne og de uforudsete udfordringer, der har været undervejs. Det vil vi i Arriva gerne takke de to samarbejdspartnere for, siger Susanne Hejer.


Siden februar 2020 har Arriva kørt med ERTMS på Thy-banen, som kører fra Struer til Thisted. Det er forventningen, at næste strækning i Vestdanmark mellem Langå - Struer - Holstebro sættes i drift det nye signalsystem i første kvartal af 2021.


Interesserede kan se mere om, hvad det nye udstyr i togene betyder i animationen nedenfor.Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Shuttle-tog kører mellem Sverige og Danmark
- Svensk og tysk samarbejde skal sætte mere miljøvenlige køletransport på sporet
- Dommen er et vigtigt skridt for Femern Bælt-forbindelsen
- Alle Arriva-tog har fået udstyr til digitale signaler
- Esbjerg får en ny station i bydelen Jerne
- Brændstof til biler kommer med tog
- Femern-forbindelsen får grønt lys ved tysk domstol
- Broselskab har indgået aftale om vedligehold de næste seks år
- Havn ved Limfjorden fastholder forventningerne
- Analyse af Sjællands Odde-Jylland korridorer er gennemført
- Støttekroner fra EU er på vej til jernbanen på Sjælland
- Sikkerhedsrapport for jernbanen 2019 er lagt frem

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst