Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Limfjordshavn skifter navn og lægger ny 10-årsplan

Tirsdag 14. januar 2020 kl: 11:48
Share  


Af: Redaktionen

Limfjordshavn skifter navn og lægger ny 10-årsplan

Aalborg Havn skifter navn til Port of Aalborg. Navneforandringen markerer startskuddet på en ny 10-års plan med ambitionen om at fordoble havnens omsætning, investere to milliarder kroner samt ikke mindst tiltrække mellem 10 og 15 store virksomheder, der overvejende skal findes uden for landets grænser

Det skærpede fokus på at tiltrække udenlandske virksomheder, er blandt de centrale årsager til, at Aalborg Havn har ændret navn til Port of Aalborg.
 

Navneændringen skal desuden ses i lyset af selskabets netop vedtagne offensive strategiplan, der på 10 år skal løfte havnens omsætning fra 200 millioner kroner i 2019 til 400 millioner og bidrage med 5.000 job til Aalborg Kommune. Væksten skal i høj grad komme fra etableringen af nye virksomheder på havnen.

 
- Vores formål er at skabe værdi for kommunen, og vi tror på, at øget internationalisering bliver en af de vigtigste nøgler til at realisere vores ambitiøse målsætninger. Men skal vi lykkes med at tiltrække flere udenlandske virksomheder, kræver det, at vi løfter blikket og udvider vores perspektiv. Med det nye navn signalerer vi både internt og eksternt, at vi er et internationalt havneområde, og det er afgørende, siger administrerende direktør i Port of Aalborg, Claus Holstein, og fortsætter:
 
- I et internationalt perspektiv er Danmark et ganske lille land. Afstanden fra eksempelvis Aalborg til København er ikke nødvendigvis noget særligt set fra en udenlandsk virksomhed, og når udenlandske koncerner vil etablere sig i Danmark eller i Skandinavien, skal vi være langt bedre til at byde os til. Vi har styrkepositionerne til at være konkurrencedygtige og ikke mindst et attraktivt sted for nye medarbejdere at bosætte sig.


Claus Holstein peger blandt andet på de multimodale logistikmuligheder, Aalborg universitet med en række tekniske spor, kulturelle trækplastre og byliv samt byens stærke erfaringer og konkret projekter med fokus på bæredygtighed. 
 

Milliardinvesteringer på vej
Port of Aalborg kommer til at investere massivt over de kommende år for at indfri vækstmålsætningerne. Efter planen skal der investeres to milliarder kroner i nye rammer og faciliteter i havnens erhvervspark i Aalborg Øst.
 

- Investeringerne rettes hovedsageligt mod baglandet og dermed vores erhvervspark. Vores opgave handler ikke længere blot om at håndtere gods over kaj, men mere generelt om at skabe rammer, der kan understøtte virksomheders drift og vækst - herunder infrastruktur, moderne lager- og produktionsfaciliteter og andre logistikmuligheder som eksempelvis jernbanen, siger Claus Holstein.
 

Senest har Port of Aalborg investeret i en ny testhal til test af vindmøllevinger til virksomheden Blaest samt opførelsen af en ny fabriksbygning til methanolbrændselscelle-virksomheden Blue World Technologies. 
 

- Vi tør investere i vores kunder og hjælpe dem med at udvikle sig, og det er for os et vigtigt signal at sende. Kunststykket med at tiltrække virksomheder forudsætter gode fysiske rammer, viden og infrastruktur, men det er ikke ”reason to go” alene. Vi skal tilbyde internationale virksomheder at komme til Port of Aalborg, fordi vi er en port eller en gate ind i en mulighedsmaskine, der kan udvikle allerede gode virksomheder til fantastiske virksomheder. Netop derfor kalder vi vores vision ”gate to great”, siger Claus Holstein.


Port of Aalborg forventer i år at investere 200 millioner kroner i rammerne på Østhavnen.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Norsk færgerederi vil effektivisere - og skærer i medarbejderstaben
- Ny færgerute giver kortere vej til Sassnitz i Tyskland
- Færgerederi betaler corona-støtte tilbage
- Genstartshold kommer med anbefalingerne til at genstarte dansk eksport
- Havn har mere end vand under skibene
- Tysk transport- og logistik-koncern får ny mand i Danmark
- Containertransportør ændrer i ledelsen
- Der er fortsat problemer med at få skiftet besætning på skibe
- Transportkoncern gør containertransport sporbar
- Færgerederierne genvælger formand
- Migranter på Mærsk-skib er kommet i land i Italien
- Ropax-færge sætter kurs mod dok i Frederikshavn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst