Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
TRANSPORTORGANISATION OM VÆKSTPLAN FOR HANDEL OG LOGISTIK:

Der er for lidt om vejgods

Fredag 10. januar 2020 kl: 12:08
Share  


Af: Redaktionen

S-Regeringens vækstplan for handel og logistik, som blev lagt frem torsdag i denne uge, bliver kommenteret af transportorganisationen ITD, som hilser planen velkommen med en kommentar om, at den savner højere ambitioner og flere vækstorienterede initiativer på vejgodstransportområdet

Vækstplanen for handel og logistik, der blev præsenteret af erhvervsminister Simon Kollerup, indeholder i alt 21 initiativer fordelt på tre forskellige områder:

  • Et bæredygtigt handelserhverv
  • Færre farlige produkter og mindre klimabelastning
  • Et stærkt grønt logistikerhverv

På logistikområdet opstiller S-Regeringen blandt andet et pejlemærke om, at danske logistikvirksomheder skal gå forrest i den grønne omstilling og anvende ny teknologi til at opnå produktivitetsfordele, så logistik også i fremtiden vil være en dansk styrkeposition.
 

- Der er gode takter i regeringens plan, og i ITD vil vi gerne kvittere for, at den nye regering har besluttet at følge op på anbefalingerne fra vækstteamet for handel og logistik. Vi er helt enige i ambitionen om, at transport og logistik også i fremtiden skal være en dansk styrkeposition. Med dette udspil fra regeringen kommer vi nødvendige skridt videre i den rigtige retning - men vi kommer langt fra i mål i forhold til at indfri vores ambition i ITD om, at dansk vejgodstransport og logistik i 2030 skal være et internationalt fyrtårn, siger administrerende direktør i ITD Carina Christensen i en kommentar til udspillet.


- Vi hilser det velkommen med fokus på øget digitalisering og udnyttelse af nye teknologiske muligheder. Vi hilser det også velkommen, at man vil se på e-handlens betydning for klima, trængsel og fremkommelighed. Det er emner, som også fylder meget i vores egen vækststrategi. Men regeringens vækstplan synes mere at ville opfylde regeringens klimaambitioner end at sikre økonomisk vækst og flere arbejdspladser i erhvervet. Reduktion af klimapåvirkningen er vigtigt, men en vækstplan må og skal selvfølgelig have bæredygtig vækst og øget beskæftigelse som sigte, siger Carina Christensen.
 

ITD håber, at vækstplanen fra S-Regeringen bliver startskuddet til et mere omfattende vækstudspil, hvor der fokuseres endnu mere på vejgodstransportens vilkår.
 

- Efter at have læst regeringens vækstplan for handel og logistik kan vi konstatere, at vi fortsat har brug for en særskilt og ambitiøs vækstplan for dansk vejgodstransport, hvor fokus er på at styrke rammebetingelserne helt generelt for vores erhverv, så vi kan øge vores BNP-bidrag yderligere og skabe flere danske arbejdspladser, siger Carina Christensen og fortsætter:


- Vi har i ITD udarbejdet vores egen Vækststrategi 2030, og den vil vi gå i tæt dialog med både transportministeren og erhvervsministeren om. Vi savner fortsat et højt ambitionsniveau for vejgodstransporten og initiativer, der vil udvikle og styrke transporterhvervet, så Danmark og danske virksomheder står endnu stærkere i fremtidens internationale konkurrence.  
 

ITD ser frem til et konstruktivt samarbejde med regeringen om vækst i vejgodstransporterhvervet - med udgangspunkt i vækstplanen for handel og logistik.


- ITD vil meget gerne samarbejde med regeringen om en vækstplan specifikt for dansk vejgodstransport, der skal gøre Danmark til et internationalt fyrtårn indenfor vejgodstransport og logistik i 2030. Vi er helt klar til at rulle ærmerne op og sætte handling bag et sådan samarbejde, så vi sammen kan gøre vores vision til virkelighed. Når man styrker transporterhvervet, styrker vi hele det danske erhvervsliv. Vi skal stille skarpt på morgendagens udfordringer, så vi er på forkant med at sikre Danmarks position som international toneangivende transportnation, siger Carina Christensen.


S-Regeringen lancerer med vækstplanen i alt 21 initiativer. Vækstplanen følger op på de anbefalinger, som vækstteamet for handel og logistik præsenterede sidste år.


S-Regeringen har offentliggjort følgende:

Vækstplanen for handel og logistik - kan hentes her:

Faktaark med vækstplanens initiativer - kan hentes her:

Vækstteamets anbefalinger - kan hentes her:


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Brint er det bedste fremtidige alternativ til fjerntransport
- Fagforening fik over 8 millioner ind i arbejdsskadesager
- Faglige sager gav godt 237.000 kroner i kassen
- - Vi er kun lige begyndt
- Asfalt er mere end bæredigt med hensyn til trafikken
- CO2-fortrængningskrav kan levere mere end S-Regeringen lægger op til
- Logistikvirksomhed har fået fem bokse til gods
- Vitten-virksomhed vinder transportpris
- Fra torsdag koster det en bøde at overtræde miljøzonereglerne
- Uddannelsesorganisation lancerer jobportal for chauffører
- Truck-tank får satelit-stander
- Hurtigfærger lægger snart til i ny færgeterminal

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst