Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
BRANCHEORGANISATION OM DANSKE FYRINGER OG UDENLANDSKE CHAUFFØRER:

- Er det sammenhold og samme hold

Torsdag 2. april 2020 kl: 12:42
Af: Redaktionen

Ifølge Fagforbundet 3F bliver danske chauffører sendt hjem, mens udenlandske chauffører overtager arbejdet. Synspunktet får opbakning fra vognmandsorganisationen DTL, som siden 13. marts løbende har fået spørgsmål fra vognmandsvirksomhederne om, hvordan de kan benyttet arbejdsdeling, hjemsendelse eller fyring af medarbejdere - og hvordan virksomhederne kan få del støtten fra Staten. Samtidig kan både 3F og DTL konstatere, at transportarbejdet i Danmark kører stort set uændret videre på trods at den aktuelle corona-situation

Men 3F og DTL’s synspunkt møder modstand i andre dele af landtransporterhvervet.


Michael Svane, der er branchedirektør DI Transport - og tidligere direktør i DTL - peger på, at transportbranchen stået sammen og branchen har nærmest opnået heltestatus under corona-krisen. 


- Det er branchen, som i sandhed har holdt forsyningen i, til og fra Danmark i gang. Sjældent har branchen haft så positivt, men velfortjent omdømme.  Der er al mulig grund til at ranke ryggen i transportbranchen, siger Michael Svane og fortsætter:


- Derfor er det helt uforståeligt, at der nu skabes et billede af, at danske vognmænd fyrer danske chauffører og lader dem erstatte af udenlandske chauffører. Sådanne udmeldinger må og skal dokumenteres. Lad os få de konkrete navne frem på de virksomheder, som der i givet fald må have gjort det.


Michael Svane peger på, at han kun kan være enig i, at det er en helt uacceptabel handlemåde, hvis der er virksomheder, som har fyret danske chauffører for derefter at ansætte udenlandske chauffører. 


- Men uden dokumentation så sværter man hele branchen til og også de transportvirksomheder, som har måttet fyre chauffører, siger han og fortsætter:

- Jeg deler fuldt ud meldingen fra Danske Fragtmænds administrerende direktør Jørn Skov, som heller ikke kan genkende situationen, som nogle søger at tegne. Vi har brug for sammenhold i branchen, men det kræver, at man spiller på samme hold.


DI Transports direktør fremhæver også, at han er glad for, at transportminister Benny Engelbrecht (S) umiddelbart har taget affære og indkaldt til et møde med branchen. 





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- Lastbilleverandører sætter fokus på lastvognsmekanikeruddannelsen under DM i Skills
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Lokal entreprenør skal ombygge motorvejstilslutning ved Taulov
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst