Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Oktober blev en travl måned i Københavns Lufthavn på Amager

Mandag 11. november 2019 kl: 15:04
Share  


Af: Redaktionen

Med 2.727.549 rejsende blev oktober den hidtil travleste i Københavns Lufthavn. Bag tallene ligger en fortsat fremgang i transfer-trafikken, hvor rejsende flyver via lufthavnen og videre ud i verden. I forhold ti loktober sidste år er der tale om en fremgang på 0,2 procent

- De senere år har fremgangen i antallet af passagerer været drevet af ferierejsende til og fra Danmark, mens antallet af forretningsrejsende har været mere konstant. Det betyder, at andelen af ferierejsende de seneste fem år er vokset fra 57 til 68 procent, siger Thomas Woldbye,d er er administrerende direktør i Københavns Lufthavn.

 
Ved udgangen af oktober skiftede flyselskaberne til vinterprogrammet, der traditionelt byder på lidt færre ruter og frekvenser end sommerprogrammet. Denne vinter har de tre største flyselskaber i lufthavnen - SAS, Norwegian og Ryanair - dog alle nye ruter at byde på - eksempelvis til München, Torino, Fuerteventura og den nye skidestination Scandinavian Mountains.
 

- Vi ser vi også meget frem til januar 2020, hvor SAS flytter sin Los Angeles-rute til København. Det vil styrke vores position som hub, så flere nordeuropæiske rejsende vælger at flyve via Københavns Lufthavn og videre ud i verden fremfor at vælge andre hubs som for eksempel Amsterdam, Frankfurt og London, siger Thomas Woldbye.
 

I oktober var det igen transfer-trafikken, der drev fremgangen. I forhold til samme måned sidste år voksede antallet af rejsende, der flyver via lufthavnen på Amager og ud i verden, med 7,5 procent.
 

År til dato er 26.027.911 rejst igennem terminalerne i Københavns Lufthavn, hvilket er en tangering af sidste års rekord.
 
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Busoperatør tager gas på CO2-udslippet med 16 nye busser
- Transportskoler inddrages i nyt projekt
- Ny bro-direktør kommer fra trafikselskab i Skåne
- Niels Christian Just blev buschauffør som 59-årig - det er hans ryg glad for
- Københavns metro får nye tog - og større kapacitet
- Finsk dækproducent opnår ISO-certificering i Nordamerika
- Dansk rederikoncern lukker rejsebureau i Litauen
- Nye køreplaner betyder farvel til tomme busser hos Sydtrafik
- Derfor sidder manden bag rattet
- 13 svenske busser skal levere knap 33.000 køreplantimer årligt i Nordjylland
- Tredje større busmærke fra Kina introduceres i Danmark
- 87,8 procent færre valgte at flyve

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst