Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
EUROPÆISKE VOGNMANDSORGANISATIONER ADVARER:

Et britisk farvel til EU uden aftale giver massive problemer

Onsdag 16. oktober 2019 kl: 12:14
Share  


Af: Redaktionen

Hvis Storbritannien ved udgangen af oktober forlader EU uden en aftale om eksempelvis transport til og fra EU aftale, forventes massive problemer på transportområdet. Det skriver fem store vejtransportforeninger til Det Europæiske Råd, der mødes i Bruxelles 17. og 18 oktober

På mødet i Bruxelles vil Det Europæiske Råd i et EU 27-format  - altså uden EU’s 28. land Storbritannien - drøfte status for spillet med hensyn til Storbritanniens exit ud af EU-samarbejdet.


Vejtransportforeningerne, som repræsenterer vognmandsorganisationer fra Frankrig (FNTR), Belgien (FEBETRA), Holland (TLN), Tyskland (BGL) og Norden (NLA), understreger følgende punkter i deres brev:
  • Hvis Storbritannien forlader EU uden aftale, forventes massive problemer for internationale vejtransportører at vare flere måneder med nye kontroller, der kræves ved grænsen, og chauffører uden de nødvendige papirer kan betyde store forsinkelser. 
  • På trods af Brexit-usikkerheden er vejtransportindustrien fra vores lande forberedt så meget, som det har været muligt. Trods al denne indsats kan der opstå alvorlige problemer i tilfælde af en "no deal-Brexit”.
  • Vejtransportsektoren er altid fleksibel, men vi skal vide, hvad vi forbereder os på. Målet er at give vores kunder så meget sikkerhed som muligt.
  • Vi vil derfor gerne bede EU's regeringschefer om at stræbe mod en aftale med Storbritannien under det europæiske topmøde i slutningen af ​​denne uge.

Om det Det Europæiske Råd:
Det Europæiske Råd fastlægger EU's overordnede politiske retning og prioriteter. Det er ikke en af EU's lovgivende institutioner, så det forhandler eller vedtager ikke EU-lovgivning. I stedet fastlægger det EU's politiske dagsorden, traditionelt ved at vedtage "konklusioner" på Det Europæiske Råds møder, der identificerer problemområder og initiativer, der skal iværksættes.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Nyt klimapartnerskab skal sikre bæredygtigt byggeri
- Regeringens klimapartnerskaber
- Vi skal undgå klimainitiativer, der svækker danske vognmænd i den internationale konkurrence
- Miljøministerium arbejder på at finde en løsning
- TUR’s bestyrelse har fået to nye medlemmer
- Virksomheder fik bøder for at mangle oplysninger på varebiler
- Kattegatkomitéen styrker formandskabet
- Holstebro-vognmand har en prins på siden
- Stor transportvirksomhed melder sig ud af transportorganisation
- Region sætter penge på sporet
- Fagforening får godt 200.000 hjem i faglige sager
- Arbejdsskadesager gav 58.624 kroner i oktober

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst