Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
EUROPÆISKE VOGNMANDSORGANISATIONER ADVARER:

Et britisk farvel til EU uden aftale giver massive problemer

Onsdag 16. oktober 2019 kl: 12:14
Af: Redaktionen

Hvis Storbritannien ved udgangen af oktober forlader EU uden en aftale om eksempelvis transport til og fra EU aftale, forventes massive problemer på transportområdet. Det skriver fem store vejtransportforeninger til Det Europæiske Råd, der mødes i Bruxelles 17. og 18 oktober

På mødet i Bruxelles vil Det Europæiske Råd i et EU 27-format  - altså uden EU’s 28. land Storbritannien - drøfte status for spillet med hensyn til Storbritanniens exit ud af EU-samarbejdet.


Vejtransportforeningerne, som repræsenterer vognmandsorganisationer fra Frankrig (FNTR), Belgien (FEBETRA), Holland (TLN), Tyskland (BGL) og Norden (NLA), understreger følgende punkter i deres brev:
  • Hvis Storbritannien forlader EU uden aftale, forventes massive problemer for internationale vejtransportører at vare flere måneder med nye kontroller, der kræves ved grænsen, og chauffører uden de nødvendige papirer kan betyde store forsinkelser. 
  • På trods af Brexit-usikkerheden er vejtransportindustrien fra vores lande forberedt så meget, som det har været muligt. Trods al denne indsats kan der opstå alvorlige problemer i tilfælde af en "no deal-Brexit”.
  • Vejtransportsektoren er altid fleksibel, men vi skal vide, hvad vi forbereder os på. Målet er at give vores kunder så meget sikkerhed som muligt.
  • Vi vil derfor gerne bede EU's regeringschefer om at stræbe mod en aftale med Storbritannien under det europæiske topmøde i slutningen af ​​denne uge.

Om det Det Europæiske Råd:
Det Europæiske Råd fastlægger EU's overordnede politiske retning og prioriteter. Det er ikke en af EU's lovgivende institutioner, så det forhandler eller vedtager ikke EU-lovgivning. I stedet fastlægger det EU's politiske dagsorden, traditionelt ved at vedtage "konklusioner" på Det Europæiske Råds møder, der identificerer problemområder og initiativer, der skal iværksættes.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst