Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Havn og rederi vil sætte strøm til færgerne

Onsdag 9. oktober 2019 kl: 11:24
Share  


Af: Redaktionen

Copenhagen Malmö Port (CMP), der driver havnene i København og Malmö, er blevet enig med rederiet DFDS, som blandt andet sejler mellem København og Oslo, om at etablere et landstrømsanlæg i København, som fra i løbet af næste år skal levere strøm til Norges-færgerne Crown Seaways og Pearl Seaways. El fra et landstrømsanlæg i stedet for el fra færgernes dieselgeneratorer kan mindske luftforureningen

Med et landstrømsanlæg vil DFDS kunne reducere udslippet af luftforurenende stoffer såsom NOx, SOx samt partikler, hvilket går hånd i hånd med både CMP's og DFDS' ambitioner om at bidrage til et grønnere København.


- For CMP er dette en vigtig milepæl i vores arbejde med bæredygtighed. DFDS har været en betydningsfuld kunde for CMP i mange år og er en vigtig aktør i regionen. Med dette tiltag udvider vi vores samarbejde og styrker vores fælles rejse mod at bidrage til et grønnere København. Sammen med DFDS har vi fundet en løsning, som betyder, at udslippet i centrum af København mindskes markant, når skibene ligger ved kaj, siger Barbara Scheel Agersnap, der er administrerende direktør for Copenhagen Malmö Port.


DFDS har med sin færgetrafik faste daglige anløb, og det er de samme skibe, der sejler i pendulfart mellem Oslo og København, hvilket gør det fornuftigt at etablere et landstrømsanlæg.


- Vi er glade for, at det nu bliver muligt at tilslutte skibene til et landstrømsanlæg i København til gavn for vores naboer i byen og klimaet. Det ser vi frem til at samarbejde med såvel Copenhagen Malmö Port og Københavns Kommune om, så vi kan fremtidssikre færgefarten mellem de to hovedstæder, siger Torben Carlsen, der er administrerende direktør for DFDS.


Arbejdet med at udforme anlægget starter her i oktober, og byggeriet skal efter planen gå i gang næste år.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Speditionsvirksomhed udvider i Sydeuropa
- FN's klimatopmøde sætter fokus på transportområdet
- Erhvervsminister kommer med opfordringer til EU-kommissionen
- Flere og flere tager hurtigfærgerne over Kattegat
- Skoleskibe skal ud på to togter - hver
- Container nummer 540.363 er lastet på et skib i Aarhus Havn
- Færgerederi udvider trafikken mellem Danmark og Nordatlanten
- Rederier deler pladsen på deres færger
- Taskforce kommer med 10 anbefalinger for at få kvinder til at stå til søs
- Søfartsstyrelsen sælger inspektionsskib
- Dansk maritim servicevirksomhed får eget værksted i Vestafrika
- Virksomhed i Aalborg arbejder med bæredygtige løsninger til ballastvand


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst