Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Transportorganisation frygter nye statstilskud til konkurrence med private

Tirsdag 11. juni 2019 kl: 12:58
Share  


Af: Redaktionen

Ved udgangen af 2019 udløber den treårige aftale om PostNord Danmarks befordringspligt med staten, og aftalen skal atter i udbud. Transportorganisationen ITD, der gennem årene har været meget kritisk over for PostNord og dens ejere - den danske og svenske stat - opfordrer den kommende regering til at holde øje med PostNord under forhandlingerne om en ny aftale

ITD frygter, at PostNord vil bruge nye statstilskud til opretholdelse af befordringspligten i konkurrencen med andre transportvirksomheder om distribution af pakker.


Efter ITD’s menig er det vigtigt, at den kommende regering sikrer, at en ny aftale om befordringspligten bliver så transparent som muligt.


- Det er afgørende, at den nye aftale om befordringspligten dæmmer op for PostNords mulighed for den form for konkurrenceforvridende adfærd, som vi i transportbranchen desværre har været vidne til de seneste år. Det har store konsekvenser for erhvervet, og statsstøtte til befordringspligten må og skal ikke kunne anvendes til at dumpe priserne på markedet for varer og stykgods, siger Carina Christensen, der er administrerende direktør i ITD - og tidligere konservativ  transportminister i en periode i 00’erne


ITD har klaget til EU-Kommissionen og EU-Domstolen over ulovlig og konkurrenceforvridende statsstøtte til PostNord Danmark og PostNord Logistics A/S. EU-Kommissionen har for kort tid siden indledt en tilbundsgående undersøgelse af de resterende kapitalindskud.


- I ITD afventer vi EU-Kommissionens afgørelse med spænding, og vi følger derfor også forhandlingerne om en ny aftale om befordringspligten tæt. Det vil have vidtrækkende konsekvenser for vores erhverv, hvis situationen gentager sig, og vi vil derfor appellere til den nye regering om at lytte til transportbranchen i denne sag, siger Carina Christensen.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Uafklaret skilsmisse udløser bekymring på transportområdet
- Dansk eksport og arbejdspladser skal have støtte til at holde kursen
- To energi-øer er en del af første del af klimahandlingsplan
- CO2-regningen for affald skal ned
- Transportkoncern i Skive viste fremgang i 2019
- Vognmand i Skjern tipper med trailer fra Hedensted
- Vejdirektoratet udlægger 156 kilometer mindre klimabelastende asfalt
- Transportkoncern afbryder samarbejdet med direktør
- Køge-vognmand kører med kærre fra Jylland
- Lastbilproducent præsenterer nye racerlastbiler
- Dispensation for krav om uddannelse af varebilschauffører bliver forlænget
- Handelsfirma fra Esbjerg leverer to tip-trailere i Herlufmagle

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst