Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Lufthavnen på Djursland oplevede markant vækst i juli

Torsdag 2. august 2018 kl: 11:00
Af: Redaktionen

Aarhus Airport, der ligger i Tirstrup på Djursland, og som har Aarhus Kommune som største aktionær, havde i juli en vækst i passagertrafikken på 43,3 procent sammenlignet med juli sidste år

Ifølge direktør Peter Høgsberg understreger tallene lufthavnens og områdets potentiale, idet de mange nye ruteåbninger har vist sig at være lig med mange nye passagerer. 


- Det er fantastisk, at alt det hårde arbejde som medarbejderne, ledelsen og bestyrelsen har lagt i lufthavnen, nu bærer frugt på denne meget konkrete måde. Og det bedste af det hele er i virkeligheden, at fremtiden ser endnu mere lys ud. I dag er der for eksempel præcis en måned til, at easyJet åbner sin første rute fra Jylland nogensinde, og den kommer alt andet lige til at bidrage endnu mere positivt til passagertallene, siger Peter Høgsberg. 


Direktøren henviser i den forbindelse til, at Europas næststørste lavprisselskab easyJet pr. 1. september åbner en ny rute mellem Aarhus og Berlin. 


Dykker man dybere ned i passagertallene for juli, viser det sig, at væksten er drevet af en enorm stigning i udenrigstrafikken på 80,65 procent sammenlignet med juli 2017. Ligeledes er indenrigstrafikken steget med 10,78 procent, mens chartertrafikken er faldet med 14,65 procent. 


Væksten i udenrigstrafikken fra Aarhus Airport skyldes i vid udstrækning en lang række nye ruter fra SAS, som foruden indenrigsruten mellem Aarhus og København forbinder Østjylland med henholdsvis München, Stockholm, Oslo, Nice, Split, Malaga og Mallorca. 


Peter Høgsberg peger i den forbindelse på, at både Mallorca, Split og Malaga er blandt de fem mest populære ruter fra Aarhus Airport i juli.


- SAS har tidligere primært fokuseret på erhvervstrafik fra Aarhus Airport, og derfor glæder det os stort, at SAS’ nye solskinsruter nu viser sig at være en stor succes. Det understeger betydningen af, at både SAS og Aarhus Airport har øget rutenettet markant, og det sætter ikke mindst en tyk streg under, at passagergrundlaget for de mange nye ruter er til stede, siger Peter Høgsberg. 


Ruterne med mest trafik i Aarhus Airport var  i juli henholdsvis London, Malaga, Gdansk, Split og Malaga. Det er også nyt i den forstand, at top fem i juli 2017 bestod af henholdsvis London, København, Prag, Malaga og Oslo. 



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Bombehunde kan sniffe en hel lastbiltrailer for sprængstoffer på få sekunder
- Lufthavn på Als udvider ledelsen
- Lufthavn løftede overskuddet op til knap 400 millioner kroner før skat
- Islandsk lavprisflyselskab havde en ret god februar
- SVM-Regeringen giver tilskud til indenrigsflytrafik
- Sydnorsk fjordby får flyforbindelse til København
- Hollandsk flyselskab oplever stigende interesse for mere bæredygtige flyrejser
- Norsk lavprisflyselskab fløj hjem med et resultat på nyt højt niveau
- Lufthavn ved København havde fremgang i januar
- Det belgiske EU-formandsskab vil have fokus på kombineret transport
- Nye billige billettyper skal få flere til at lette fra lufthavn ved Karup
- København får direkte rute til Ljubljana i Slovenien

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst